Σιγή ασυρμάτου από τον διευθυντή του “Βήματος”

 

για την καταγγελία ότι η απόλυση του υπευθύνου του site της εφημερίδας έγινε για πολιτικούς λόγους

Η απόλυση του υπευθύνου του site “tovima.gr” ήρθε να προστεθεί σε αρκετές απολύσεις και παραιτήσεις που έχουν γίνει από τη στιγμή που η εταιρεία αποκτήθηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μάλιστα κάποιες εξ αυτών αφορούσαν στενούς συνεργάτες του διευθυντή της εφημερίδας Αντώνη Καρακούση. Οπως και τις προηγούμενες φορές όμως, έτσι και τώρα ο τελευταίος δηλώνει αναρμόδιος… Ωστόσο αυτήν τη φορά το θέμα έχει πάρει άλλες διαστάσεις, δεδομένου ότι υπάρχει καταγγελία ότι η απόλυση έγινε για πολιτικούς λόγους. Σε αντίθεση λοιπόν με άλλες απομακρύνσεις ή αποχωρήσεις από την ALTER EGO, εδώ υπήρξε άμεση κινητοποίηση της ΕΣΗΕΑ, με αποτέλεσμα να ζητηθεί τριμερής (δηλαδή συνάντηση και των δυο πλευρών παρουσία της αρμόδιας υπουργού).

Παρά το γεγονός όμως ότι η συγκεκριμένη απόλυση φέρεται να έχει χαρακτηριστικά που ακουμπάνε στη δημοσιογραφική δεοντολογία και την ελευθερία της έκφρασης ο διευθυντής του “Βήματος” δεν έχει τοποθετηθεί ή δεν έχει πάρει κάποια πρωτοβουλία, ώστε να ξεκαθαρίσει τι έχει συμβεί. Δηλαδή, είναι όντως έτσι ή όχι; Συμφωνεί ή διαφωνεί; Και γενικά τι προτίθεται να κάνει;

Άλλωστε διευθυντής της εφημερίδας είναι και το περιστατικό αφορά στον τομέα ευθύνης του. Μια τοποθέτηση ή άλλη πρωτοβουλία, μόνο χρήσιμη θα ήταν, αφού θα λειτουργούσε εκτονωτικά.

Comments are closed.