Φήμες ότι απέρριψε το ΣτΕ τις προσφυγές των καναλιών

 

Απορρίπτονται οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών – σύμφωνα με φήμες των τελευταίων ωρών, από το Συμβούλιο της Επικρατείας! Η πληροφορία που μεταφέρεται με κάθε επιφύλαξη… Αξίζει να σημειωθεί ότι διακινείται από δικαστικούς και πολιτικούς κύκλους, μαζί με την πληροφορία ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης του θέματος των τηλεοπτικών αδειών που ξεκίνησε στις 4 Μαΐου, λίγο μετά την ανακήρυξη από το ΕΣΡ των 5 προσωρινών υπερθεματιστών… Και δεν αναμένεται να υπάρξει νέα διάσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, λέγεται ότι η απόφαση του Ακυρωτικού Δικαστηρίου δεν αναμένεται να ανακοινωθεί πριν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο!

Θυμίζουμε ότι στο ΣτΕ έχουν προσφύγει οι τηλεοπτικοί σταθμοί, ΑΝΤ1, ΣΚΑΙ, ALPHA, STAR και MEGA, καθώς και η ΕΙΤΗΣΕΕ, ζητώντας να ακυρωθεί η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη χορήγηση των 7 αδειών με τιμή εκκίνησης 35 εκ. ευρώ για κάθε άδεια… Με το επιχείρημα ότι η τιμή δεν δικαιολογείται από λόγους δημοσίου συμφέροντος, συμπληρώνοντας ότι η αδειοδότηση διενεργείται αποκλειστικά με οικονομικά κριτήρια, γεγονός που παραβιάζει το Σύνταγμα, αλλά και τις Ευρωπαϊκές οδηγίες.

Comments are closed.