Στο 58,6% ο Ερντογάν με καταμετρημένο το 25% των ψήφων

Στη δημοσιότητα τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα – Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο 54,2% και στην Άγκυρα στο 58,2% – Στη Σμύρνη, ο Μουχαρέμ Ιντζέ προηγείται με 50% – Στο Ντιγιάρμπακιρ, προηγείται ο Ντεμιρτάς με 60%

Έκλεισαν, στις 5 το απόγευμα, οι κάλπες των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία, που χαρακτηρίζονται ως οι πιο κρίσιμες των τελευταίων ετών για την χώρα, αλλά και για το πολιτικό μέλλον του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η καταμέτρηση των ψήφων ξεκίνησε άμεσα και ήδη δόθηκαν στη δημοσιότητα τα πρώτα αξιόπιστα αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος πρόεδρος συγκεντρώνει ποσοστό 58,6%, με καταμετρημένο το 25% των ψήφων, κυρίως όμως από τα εκλογικά τμήματα στην επαρχία. Κρίσιμα για τα τελικό αποτέλεσμα θεωρούνται τα ποσοστά από τα μεγάλα αστικά κέντρα της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης. Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται στο 54,2% και στην Άγκυρα στο 58,2%. Στη Σμύρνη, ο Μουχαρέμ Ιντζέ προηγείται με 50%. Στο Ντιγιάρμπακιρ, προηγείται ο Ντεμιρτάς με 60%.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ακολουθεί με 27%, η Μεράλ Ακσενέρ λαμβάνει 7,6% και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς έχει 5,6%.

Αναφορικά με τις βουλευτικές εκλογές, το AKP του Ερντογάν λαμβάνει 45,38%, 26,77% το CHP του Ιντζέ, 11,66% το «Καλό Κόμμα» της Ακσενέρ και το φιλοκουρδικό HDP 7,65%.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.