Ο Τσίπρας ήρθε για να μείνει

Οταν ο Καρακούσης εκθειάζει τον πρωθυπουργό κόντρα σε όλους και σε όλα στην Alter Ego

“Ο κ.Τσίπρας ήρθε για να μείνει” γράφει ο Αντώνης Καρακούσης στην ηλεκτρονική έκδοση του “Βήματος” και εύλογα αναρωτιέται κανείς αν ο διευθυντής της εφημερίδας έχει αυτονομηθεί, από το σύνολο των συναδέλφων του που έχουν τελείως διαφορετική άποψη; Φυσικά και από τον ιδιοκτήτη Βαγγέλη Μαρινάκη που επίσης πιστεύει σύμφωνα με δήλωση του σε νυχτερινό κλαμπ στα Ποσειδώνια ότι “Η χούντα πέφτει σε λίγους μήνες”!

Βεβαίως ούτε ο αρθρογράφος το αμφισβητεί αυτό, όχι το χούντα, ότι θα χάσει τις εκλογές ο Τσίπρας, αλλά ο δρόμος που φθάνει σε αυτό το συμπέρασμα είναι διαφορετικός.

“Κατά την τρέχουσα υπεραπλουστευτική αντιπολιτευτική προσέγγιση ”ο Τσίπρας μετράει μέρες”, κοινώς δεν έχει τύχη και οδεύει στο βάραθρο της Ιστορίας, στην απόλυτη φθορά και απαξίωση” γράφει ο Αντώνης Καρακούσης και συμπληρώνει αμέσως, “Ορισμένοι μάλιστα προφητεύουν ότι το κόμμα του θα επανέλθει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, απ’ όπου ξεπήδησε εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που του προσέφερε ο άκρατος και αστόχαστος ”αντιμνημονιακός αγώνας”. Ωστόσο, η παραπάνω εκτίμηση μάλλον εκφράζει πόθους και επιθυμίες των αντιπολιτευομένων, παρά τις πραγματικές συνθήκες”!

Η τελευταία αυτή φράση είναι σχεδόν όλο το ζουμί του άρθρου! Διότι το υπόλοιπο είναι αυτό: “Όπως και να έχει η στρατηγική του κ.Τσίπρα είναι να ηγηθεί του άλλου πόλου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία του κ.Μητσοτάκη και έτσι να συγκρατήσει αξιοπρεπή ποσοστά για το κόμμα του. Και όσοι παρακολουθούν από κοντά τις πολιτικές εξελίξεις εκτιμούν ότι ο στόχος αυτός έχει ήδη επιτευχθεί”!

Διαβάστε στη συνέχεια ολόκληρο το άρθρο του Αντώνη Καρακούση

 

Ο κ.Τσίπρας ήρθε για να μείνει…

Κατά την τρέχουσα υπεραπλουστευτική αντιπολιτευτική προσέγγιση ”ο Τσίπρας μετράει μέρες”, κοινώς δεν έχει τύχη και οδεύει στο βάραθρο της Ιστορίας, στην απόλυτη φθορά και απαξίωση.

Ορισμένοι μάλιστα προφητεύουν ότι το κόμμα του θα επανέλθει στο περιθώριο της πολιτικής ζωής, απ’ όπου ξεπήδησε εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες που του προσέφερε ο άκρατος και αστόχαστος ”αντιμνημονιακός αγώνας”

Ωστόσο, η παραπάνω εκτίμηση μάλλον εκφράζει πόθους και επιθυμίες των αντιπολιτευομένων, παρά τις πραγματικές συνθήκες.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Τσίπρας και η ομάδα που τον συνοδεύει επέδειξε όλα τα προηγούμενα χρόνια αντοχές και πολιτεύθηκε οργανωμένα, παρά τις εντάσεις, τα πολλά λάθη και τις κατά καιρούς μεταμορφώσεις του.

Και σε τούτη, επίσης, την ύστερη φάση της φθοράς και της υποχώρησης επιδεικνύει επινοητικότητα και αναπτύσσει πρωτοβουλίες, ικανές να συγκροτήσουν βάσεις πολιτικής επιβίωσης.

Ιδιαιτέρως το τελευταίο διάστημα κινείται δυναμικά, ανεξαρτήτως των ποικίλων αντιδράσεων που προκαλεί.

Για τη συνέχεια εδώ

Comments are closed.