Συρία: Ο στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του αυτοκινητόδρομου

…που συνδέει τη Δαμασκό με την Ιορδανία

Ο στρατός του Άσαντ, συνεπικουρούμενος από ρωσικές δυνάμεις, ανακατέλαβε τη στραηγικής σημασίας για το εμπόριο και τη μεταφορά προϊόντων περιοχή της Nasib

Την ανάκτηση του αυτοκινητόδρομου που συνδέει την πρωτεύουσα της χώρας, Δαμασκό με την πρωτεύουσα της Ιορδανία, Αμμάν ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του στρατού της Συρίας, μετά από ευρείας κλίμακας και μάχες στα σύνορα με τη γειτονική χώρα.

Οι στρατιώτες του Μπασάρ αλ Άσαντ, συνεπικουρούμενοι από ρωσικές δυνάμεις, πέτυχαν την ανακατάληψη της περιοχής Nasib, η οποία αποτελεί τη βασική δίοδο προς την Ιορδανία. Οι μάχες των κυβερνητικών δυνάμεων με αντάρτες των ένοπλων ομμάδων που επιθυμούν την πτώση του Σύρου προέδρου και που συνεργάζονται με τους τζιχαντιστές, ήταν σφοδρές και μεγάλη διάρκεια.

Η Nasib περιήλθε στην κατοχή των ανταρτών τους πρώτους μήνες του 2015, καθώς αποτελούσε στρατηγικό σημείο για το εμπόριο και ειδικότερα τη μεταφορά προμηθειών και προϊόντων από την Ιορδανία, το Λίβανο, την Τουρκία και τις πολιτείες του Περσικού Κόλπου.

Οι μάχες είχαν διακοπεί λόγω των διαπραγματεύσεων για ειρηνική αποχώρηση των ανταρτών από τις υπό κατάληψη περιοχές. Οι συζητήσεις, ωστόσο, δεν απέδωσαν, ανοίγοντας εκ νέου το μέτωπο του εμφυλίου, το οποίο έληξε με την ήττα των ανταρτών.
Πηγή: protothema.gr

Comments are closed.