Χατζηδάκης: Τα μποφόρ των ΑΝΕΛ και η άπνοια του ΣΥΡΙΖΑ

…μπορεί να οδηγήσουν σε οτιδήποτε

 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, κος Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή “Secret” με το δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο.
Μεταξύ άλλων, δήλωσε:
Ερωτηθείς για τις «κατηγορίες» ότι η ΝΔ είναι ευρωσκεπτικιστικό κόμμα
Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Στο ΣΥΡΙΖΑ θα τους βόλευε να είμαστε αφελείς, θα τους βόλευε να πηγαίνουμε με κάποιες ρετσέτες χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας την πραγματικότητα, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας τις εξελίξεις, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας το λαϊκό αίσθημα. Δηλαδή θα ήθελαν να ψηφίσουμε τη συμφωνία των Σκοπίων, να διασπαστεί η ΝΔ, να γίνει ένα κόμμα στα δεξιά της ΝΔ για να ξανακερδίσουν αυτοί τις εκλογές. Δεν τους κάναμε αυτή τη χάρη και κατόπιν αυτού μας λένε ακροδεξιούς ενώ κυβερνούν με τον κ.Καμμένο τον οποίο Κέντρο δεν τον λες. Δεξιότερα της ΝΔ είναι χωρίς καμία αμφιβολία. Το ίδιο συμβαίνει και με την περίπτωση των Βρυξελλών επειδή από τη δική μας πλευρά ξεκαθαρίζουμε αυτό που φαίνεται στις δημοσκοπήσεις ότι από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχουμε το 4ο μνημόνιο ουσιαστικά, αυτό τους εκνευρίζει διότι τους χαλάει την προπαγάνδα τους και προσπαθούν να μας παρουσιάσουν ως ευρωσκεπτικιστές.
Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα τεράστιο έλλειμμα σοβαρότητας και αυτό το πληρώνει και το βλέπετε και στις δημοσκοπήσεις. Όλες οι αντεπιθέσεις τους οι επικοινωνιακές από το Σεπτέμβρη και μετά έχουν αποδειχθεί τζούφιες και για αυτό το λόγο το προβάδισμα της ΝΔ στις δημοσκοπήσεις αντί να μειωθεί όπως ήλπιζαν στο ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνεται. Δεν έχουν καταλάβει ότι και τα τρυκ κάποια στιγμή τελειώνουν. Δεν γίνεται να κοροϊδεύεις τους πάντες για πάντα.
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις
Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η ΝΔ δεν αντιμετωπίζει με αυταρέσκεια τις δημοσκοπήσεις, θεωρούμε πως κάθε μέρα πρέπει να βελτιωνόμαστε, να γινόμαστε καλύτεροι, πιο αξιόπιστοι. Δεν έχουμε την αλαζονεία να θεωρούμε ότι επειδή προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις όλα τελείωσαν και δεν πρέπει να δείχνουμε την απαιτούμενη σοβαρότητα. Από εκεί και πέρα λέμε ότι ακόμα και αν η ΝΔ είναι αυτοδύναμη και σε αυτή την περίπτωση θα απευθυνθούμε στις δυνάμεις που θέλουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις, ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις για να τους πούμε να κάνουμε ένα μεγάλο μέτωπο κοινής λογικής για την Ελλάδα.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Έχουμε δύο κόμματα, στους ΑΝΕΛ φυσάνε πολλά μποφόρ και δεν ξέρει κανείς τι θα γίνει, στο δε ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να υπάρξει κάποιος άνεμος αισιοδοξίας και υπάρχει απόλυτη άπνοια. Ο συνδυασμός αυτός, τα μποφόρ των ΑΝΕΛ και η άπνοια του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να οδηγήσει σε οτιδήποτε. Όλα είναι ανοιχτά ακόμα και το Σεπτέμβριο …ούτε οι ίδιοι μπορούν να σας πουν μετά βεβαιότητας διότι αυτή η κυβέρνηση το μόνο βέβαιο είναι ότι τζογάρει με άτεχνο τρόπο αδιαφορώντας για όλα τα υπόλοιπα αλλά εμείς είμαστε επιφυλακή γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε τι θα συμβεί.
Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα βόλευε το ΣΥΡΙΖΑ η δημιουργία ενός νέου δεξιού κόμματος
Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεν με προβληματίζει γιατί πέρα από τις προσωπικές στρατηγικές και τις προσωπικές φιλοδοξίες του οποιουδήποτε υπάρχει και ο αέρας που έχει στα πανιά της η ΝΔ αυτή την ώρα, και είναι ξεκάθαρο και αποδεικνύεται από όλες τις δημοσκοπήσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο αντιδημοφιλές κόμμα αυτή την ώρα στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει δυναμική και ούτε μπορεί να υπάρξει για το ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ προχωρεί μπροστά…
Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: …Ο ΣΥΡΙΖΑ από εδώ και πέρα έχουν δύο επιλογές, η μια επιλογή είναι να χάσουν αξιοπρεπώς, η άλλη επιλογή είναι να χάσουν αναξιοπρεπώς. Με αυτά που κάνουν, με την άρνηση της πραγματικότητας και τις ακραίες επιθέσεις, στην πραγματικότητα ετοιμάζουν το έδαφος για να χάσουν αναξιοπρεπώς.
Ερωτηθείς αν μπορεί να αλλάξει κάτι στο ζήτημα των συντάξεων η ΝΔ
Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Η ΝΔ βεβαίως έχει το πρόγραμμά της, εμείς έχουμε καταθέσει πρόταση στη Βουλή να καταργηθούν αυτές οι ρυθμίσεις για τις συντάξεις, περιμένουμε την τοποθέτηση της κυβέρνησης. Θα ξεκαθαριστεί έτσι κι αλλιώς το τοπίο μέχρι τον Οκτώβριο θα κατατεθεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα έχουν ληφθεί οι σχετικές αποφάσεις σε συνεργασία με τους δανειστές παρ’ όσα λεει η κυβέρνηση ότι δήθεν απελευθερωνόμαστε από το μνημόνιο, αυτά είναι θεωρίες είναι παραμύθια πολιτικά και από εκεί και πέρα η ΝΔ θα τοποθετηθεί αναλόγως. Έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως όλων αυτών των αποφάσεων λέμε ότι είμαστε η μόνη παράταξη που στην πραγματικότητα μπορεί να βάλει ένα πάτο στο βαρέλι της οικονομίας για να σταματήσουμε να πηγαίνουμε από περικοπές σε περικοπές. Επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγιναν 21 περικοπές στις συντάξεις. Μόνο αν μπει μπροστά η μηχανή της οικονομίας και έχουμε ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας μπορούνε να έχουνε και καινούργιες εισφορές τα ασφαλιστικά ταμεία για να στηριχθεί το ασφαλιστικό σύστημα και επίσης λέμε ότι το εισαγωγικό κλιμάκιο για τους φόρους δεν θα είναι 22% όπως είναι τώρα επί Τσίπρα αλλά θα είναι 9%. Αυτό σημαίνει ότι για έναν άνθρωπο που βγάζει εισόδημα 10000 το χρόνο κέρδος 570-580€ το χρόνο, είναι ένας μισθός. Αυτό είναι ένα κέρδος που θα το έχουνε με τη ΝΔ.
Ερωτηθείς αν τον προβληματίζει η στήριξη των ευρωπαίων στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα
Κ.ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Αυτό έρχεται να αποδείξει ότι τα λαϊκά παιδιά που σκίζανε τα πουκάμισά τους για τα λαϊκά στρώματα στην πραγματικότητα έχουν μεταλλαχθεί ή δεν είναι αυτό το οποίο ισχυριζόντουσαν. Δεν με προβληματίζει για τον απλό λόγο ότι δεν ψηφίζουν αυτοί, ψηφίζουν οι έλληνες πολίτες οι οποίοι ξεκάθαρα γυρνάνε την πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς δεν θα έρθουμε να μεταλλαχθούμε και εμείς πολιτικά επειδή αυτά κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς μένουμε σταθερά στις ράγες τις δικές μας, βεβαίως ειμαστε ένα κόμμα της Ευρώπης αλλά πρωτίστως έχουμε έλληνες ψηφοφόρους και θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη. Ελλάδα με φωνή, άποψη και προοπτική.

Comments are closed.