Δικαίωση για Δεμερτζή και STAR

Το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ αναγνώρισε ότι δεν «στήθηκε» το ρεπορτάζ με τις συζύγους των αξιωματικών…

Καμία ευθύνη στον δημοσιογράφο Λάμπρο Δεμερτζή και τον τηλεοπτικό σταθμό STAR δεν απέδωσε το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε συνεδρίαση του για ρεπορτάζ που μεταδόθηκε σε δελτίο ειδήσεων του καναλιού και αφορούσε στην αγωνία των συζύγων και των οικογενειών των ελλήνων αξιωματικών.

Σημειώνεται ότι για το εν λόγω θέμα είχε μιλήσει ως σύζυγος αξιωματικού, πρόσωπο που αποκαλύφθηκε στη συνέχεια ότι δεν είχε καμία τέτοια ιδιότητα, δηλαδή ούτε παντρεμένη ήταν ούτε παιδί είχε, ενώ χρησιμοποίησε και ψευδώνυμο! Όπως είχε δηλώσει τότε ο δημοσιογράφος και ο σταθμός το συγκεκριμένο πρόσωπο το υπέδειξε αξιωματικός μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΜΕΝΣ).

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο λοιπόν αναγνώρισε ότι ο δημοσιογράφος «Δεν είχε κανένα κίνητρο ή λόγο να προχωρήσει στο στημένο αυτό ρεπορτάζ, αντίθετα είχε λόγους να το αποτρέψει, καθώς θα εξετίθετο όχι μόνο ο ίδιος, αλλά και το κανάλι στο οποίο εργάζεται». Μάλιστα σύμφωνα με το πρακτικό αναγνωρίζει ότι «Ο δημοσιογράφος επαγιδεύθει από ανεύθυνα πρόσωπα και χωρίς δική του ευθύνη, παρουσίασε τη συγκεκριμένη συνέντευξη με τα ψευδή στοιχεία». Και καταλήγει, «Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι ναι μεν η καταγγελία έχει βάση προς άλλα πρόσωπα, όχι όμως ως προς το πρόσωπο του συναδέλφου Δεμερτζή, ο οποίος δεν είχε την παραμικρή ανάμειξη στη θρασύτατη αυτή μεθόδευση, αλλά τελικά εντελώς άδικα, εξετέθη, όπως και ο τηλεοπτικός σταθμός στον οποίο εργάζεται. Και προφανώς δεν συντρέχει λόγος για περαιτέρω πειθαρχική διαδικασία».

Comments are closed.