Ονδούρα: Εκατοντάδες παιδιά μεταναστών

…χωρίστηκαν από τους γονείς τους στις ΗΠΑ

Οι αρχές της Ονδούρας ταυτοποίησαν 459 παιδιά που χωρίστηκαν από τους γονείς τους εν ονόματι της πολιτικής «μηδενικής ανοχής» που είχε θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ για να πατάξει τη μετανάστευση.

Συνολικά, 289 μετανάστες-γονείς από την Ονδούρα συνελήφθησαν στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ονδούρας. Στις 7 Μαΐου, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τον διαχωρισμό των ενήλικων μεταναστών από τα παιδιά τους, όταν συλλαμβάνονται για παράνομη είσοδο στη χώρα, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Στα τέλη Ιουνίου όμως, ο Αμερικανός πρόεδρος ακύρωσε το μέτρο με διάταγμά του, μετά την κατακραυγή που προκλήθηκε και τις πιέσεις που του ασκήθηκαν από το εσωτερικό και το εξωτερικό των ΗΠΑ. Η υπουργός Εξωτερικών της Ονδούρας, η Μαρία Εουχένια Αγουέρο, ζήτησε «επειγόντως» τον επίσημο κατάλογο με τις οικογένειες που χωρίστηκαν καθώς και στοιχεία για το πού βρίσκονται οι γονείς και τα παιδιά τους προκειμένου να επανενωθούν. Σύμφωνα με την ίδια, οι ΗΠΑ έχουν υποσχεθεί να επανενώσουν τους γονείς με τα παιδιά τους το αργότερο στις 26 Ιουλίου.
Πηγή: lifo.gr

Comments are closed.