Μουντιάλ 2018: «Άνοιξαν οι ουρανοί» τη στιγμή της στέψης

 

…ο γαλλικός θρίαμβος! – ΕΙΚΟΝΕΣ

Καταρρακτώδης βροχή στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της απονομής των μεταλλίων σε νικητές και ηττημένους του Μουντιάλ 2018 – Για πρώτη φορά η κούπα δόθηκε εν μέσω νεροποντής

Κι όμως τελικά δεν τα είχαμε δεί όλα στο Μουντιάλ 2018 που ολοκληρώθηκε σήμερα το βράδυ στη Ρωσία με την Γαλλία να κατακτά τον τίτλο επικρατώντας με 4-2 στον συγκλονιστικό τελικό κόντρα στην Κροατία.

Με την τελετή για την απονομή των μεταλλίων να καθυστερεί για 15 λεπτά, αυτός ο χρόνος ήταν αρκετός για να δούμε συγκλονιστικές στιγμές στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και για πρώτη φορά την κούπα… βρεγμένη!

Περιμένοντας το βαρύτιμο τρόπαιο να εμφανιστεί, οι Γάλλοι αφού πανηγύρισαν έξαλλα την επιτυχία τους, πετώντας στον αέρα τον προπονητή τους Ντιντιέ Ντεσάν δεν ξέχασαν στους σπουδαίους αντιπάλους τους.

Και το παράδειγμα έδωσε αρχικά ο ίδιος ο Ντεσάν ο οποίος πήγε και χαιρέτισε έναν προς έναν όλους τους παίκτες και τα μέλη του προπονητικού τιμ της Κροατίας…

Τελικά στις 20:15 ο Φίλιπ Λαμ (αρχηγός της Γερμανίας στο Μουντιάλ 2014) εμφανίστηκε στον αγωνιστικό χώρο με το τρόπαιο και οι δύο ομάδες πήραν θέση, για να έχουμε αρχικά τα ατομικά βραβεία.

Πρώτος κλήθηκε ο Κιλιάν Εμπαπέ που αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης του τουρνουά κι ακολούθησε ο Λούκα Μόντριτς ο οποίος κατέκτησε τη χρυσή μπάλα.

Αμέσως μετά ήρθε η σειρά των απονομών στις δύο ομάδες με τους Γάλλους να κάνουν πασίγιο στους Κροάτες σε μια συγκλονιστική στιγμή, αναγνωρίζοντας το μεγαλείο των αντιπλάων τους στο μεγάλο τελικό… Κι εκείνη τη στιγμή άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες στάλες.

Οι Κροάτες ανταπέδωσαν το πασίγιο στους τρικολόρ, μόνο που πλόεν η υποψία βροχής είχε εξελιχθεί πλέον σε κανονική καταιγίδα με τους ανθρώπους της οργανωτικής επιτροπής να τρέχουν πανικόβλητοι να βρουν ομπρέλες (η πρώτη πήγε στον Πούτιν) για τους επισήμους και τον πρόεδρο της FIFA Τζιάνι Ινφαντίνο να ξεσπά σε γέλια…

Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε γίνει μούσκεμα, αλλά αγκάλιαζε σφιχτά και έλεγε αρκετές κουβέντες με κάθε παίκτη για να έρθει η στιγμή που ο Ινφαντίνο πήρε το τρόπαιο και το παρέδωσε στα χέρια του Ούγκο Γιορίς με τον αρχηγό της Γαλλίας να το σηκώνει στον ουρανό της Γαλλίας…

Δευτερόλεπτα αργότερα άρχισε ο νέος κύκλος πανηγυρισμών για τους τρικολόρ, την ίδια ώρα που οι επίσημοι είχαν κάνει… απίστευτο σπριν για να προφυλαχθούν από τη βροχή που εξακολουθούσε να πέφτει με μανία.


Πηγή: protothema.gr

Comments are closed.