Θεοδωράκης: Οι δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων με έχουν ενοχλήσει

 

Ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, κος Σταύρος Θεοδωράκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Online» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Αναφερόμενος στην ένταση των ελληνορωσικών σχέσεων
Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν θα θέλαμε να έχουμε κακές σχέσεις με τη Ρωσία αλλά η Ρωσία θα πρέπει να καταλάβει ότι η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα που μπορεί να είναι μια μικρή χώρα αλλά δεν δέχεται υποδείξεις σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε θέματα άμυνας ή σε θέματα μέλλοντος. Γιατί είναι σαφές ότι η Ρωσία προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να κάνει κάποιες υποδείξεις στην Ελλάδα. Να μη λύσει το ένα πρόβλημα, να μη κάνει το άλλο, αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό.
Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Οι δηλώσεις των ρώσων αξιωματούχων με έχουν ενοχλήσει γιατί έχω μια αίσθηση ότι έχουν σηκώσει ψηλά το δάκτυλο και μιλούν ως η άλλη υπερδύναμη. Όπως θα με ενοχλούσε, και με ενοχλεί κατά περιόδους το ύφος του Τράμπ.
Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Υπάρχουν παράγοντες που δεν θέλουν να υπάρξει ευρωπαϊκή προοπτική στα Βαλκάνια. Είχα υποδείξει ότι υπάρχουν οι Τούρκοι, υπάρχουν ρωσικά συμφέροντα. Θεωρούν ότι αυτή η περιοχή είναι καλύτερο να είναι έξω από την ευρωπαϊκή ομπρέλα, απ’ έξω από την Νατοϊκή ομπρέλα για να μπορεί ο καθένας να χρησιμοποιεί αυτές τις περιοχές όπως θέλει. Γι’ αυτό υποστήριξα ότι πρέπει να έχουμε λύση στο πρόβλημα. Πιστεύω ότι το μέλλον των δυτικών Βαλκάνιων, το μέλλον των γειτόνων μας, της Αλβανίας και των Σκοπίων θα πρέπει να είναι η Ευρώπη και γι’ αυτό θα πρέπει να κάνουμε επιμονές προσπάθειες.
Αναφερόμενος στο θέμα των μειώσεων των συντάξεων και τη διγλωσσία της κυβέρνησης
Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Προσπαθούν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και δεν είναι καινούργιο αυτό είναι παλιό, να παζαρέψουν με τους σταθερούς τους ψηφοφόρους. Θεωρούν ότι οι συνταξιούχοι είναι προνομιακό τους πεδίο και κάθε τόσο εμφανίζονται ως οι Ρομπέν που θα σώσουν τις συντάξεις ενώ είναι οι ίδιοι που έχουν αποφασίσει ότι θα πρέπει να κοπούν. Να σας πω όμως τι με ενοχλεί και με ενοχλεί απέναντι σχεδόν σε όλα τα κόμματα. Γι’ εμένα δεν είναι κυρίαρχο θέμα της οικονομίας, της ανάπτυξης το θέμα των συντάξεων. Θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να απασχολούμαστε πολύ περισσότερο για τα λεφτά που πρέπει να βγάλουμε για να πληρώσουμε αυτές τις συντάξεις, αυτή είναι η συζήτηση που δεν γίνεται στη χώρα. Οι διάφορες δηλαδή συζητήσεις στη Βουλή «κόβω τις συντάξεις- μη κόψεις τις συντάξεις. Δώσε αύξηση στις συντάξεις» είναι μια υποενότητα του προβλήματος της οικονομίας της χώρας. Το πρόβλημα της χώρας είναι η ανεργία και η μικρή ανάπτυξη, οι μικρές εξαγωγές, αυτό με απασχολεί έμενα.
Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Το μεγάλο θέμα, για τη χώρα δεν είναι να μαλώνουμε συνέχεια για το ύψος των συντάξεων, είναι να μαλώνουμε για τα παιδιά μας, για την ανεργία και για την ανάπτυξη και εκεί υπάρχουν πολλά πεδία αναξιοποίητα.
Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ και στην ανταλλαγή tweet με στελέχη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ
Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Δεν θα απαντήσω σε ένα tweet που έγινε στις 04:30 το πρωί, «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά». Πράγματι υπάρχει μια συζήτηση, παρότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΠΟΤΑΜΙΟΥ όπως ξέρετε αποφάσισε στη συνεδρίαση αυτή ότι πρέπει να προχωρήσουμε αυτόνομα, υπάρχει μια συζήτηση. Κάποιοι μας λένε πηγαίνετε πιο Αριστερά και κάποιοι άλλοι μας λένε πηγαίνετε πιο Δεξιά. Θέλουν κάποιοι να μας σύρουν ντε και καλά Δεξιά και κάποιοι άλλοι ντε και καλά Αριστερά. Δεν θα μας σύρουν, δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός! Είναι απόφαση μας άλλη εντολή έχουμε από τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους του ΠΟΤΑΜΙΟΥ . Προφανώς θα πάμε σε συνεργασίες με βάση κάποιες θέσεις. Να λύσουμε ένα πρόβλημα εδω, ένα πρόβλημα αύριο εκεί αυτός είναι ο ρόλος ενός πολιτικού κόμματος, αλλά να γίνουμε υποτακτικοί είτε του ενός, είτε του άλλου μονομάχου δεν υπάρχει περίπτωση!
Για το συνέδριο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ
Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Στο συνέδριο μπορεί να ειπωθούν τα πάντα, από το να βγάλουμε άλλο αρχηγό μέχρι να πούμε ότι θα πάμε με τη ΝΔ ή θα πάμε με το Δημήτρη Τάκη που θα φτιάξει καινούργιο κόμμα. Πρέπει να φάνει ότι η χώρα έχει χώρο για ένα φιλελεύθερο, κεντρώο, προοδευτικό, λογικό κίνημα που δεν κάνει εκπτώσεις ούτε προς τα συμφέροντα, ούτε προς τις συντεχνίες.
Για την αυτόνομη πορεία του ΠΟΤΑΜΙΟΥ
Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Μπορεί να μην είναι το εύκολο για εμάς, γιατί το πιο εύκολο -για μερικούς βουλευτές ισχύει αυτό- είναι να προσδένεσαι σε ένα «μεγάλο καράβι». Δεν θα γίνει αυτό. Δεν έχω σκοπό να εξαγοραστώ με μια βουλευτική έδρα από εδω ή από εκεί επειδή νοιώθω ότι ο αγώνας με το ΠΟΤΑΜΙ είναι δύσκολος. Η εκτίμηση μου όμως είναι ότι ο αγώνας θα είναι και νικηφόρος. Πιστεύω ότι το ΠΟΤΑΜΙ θα ξεπεράσει τα ποσοστά που πήρε τον προηγούμενο Σεπτέμβρη και θα είναι περήφανα στην επομένη Βουλή, δυναμικά.

Comments are closed.