Όπου φύγει φύγει

Μ’ αεροπλάνα, βαπόρια και… 40άρια η πρώτη μεγάλη έξοδος των αδειούχων

90% η πληρότητα για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη – «Βούλιαξε» το λιμάνι του Πειραιά, κινητικότητα και στο «Ελ. Βενιζέλος» – Το πρώτο κύμα καύσωνα του καλοκαιριού από την Κυριακή – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» 40άρια

Με όλα τα μέσα, αλλά και το θερμόμετρο στα ύψη εγκαταλείπουν οι αδειούχοι του Ιουλίου, οι οποίοι εγκαταλείπου το κλεινόν άστυ και τις μεγάλα αστικά κέντρα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Ήδη από το πρωί της Παρασκευής σχηματίζονταν ουρές στα λιμάνια με την πληρότητα να αγγίζει το 90%, ειδικά για προορισμούς όπως οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη.

Οι ξενοδόχοι στα περισσότερα νησιά της χώρας μας ασφαλώς και… τρίβουν τα χέρια τους, καθώς αναμένουν τους παραθεριστές, οι οποίοι επιλέγουν και κοντινούς προορισμούς, όπως ο Πόρος, η Ύδρα, η Αίγινα και οι Σπέτσες.

Την Παρασκευή αναχώρησαν από το λιμάνι του Πειραιά 28 πλοία, με προορισμό τα νησιά των Κυκλάδων, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Αντίστοιχη κινητικότητα υπήρχε και στα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρήθηκε και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς δεν είναι λίγοι οι ταξιδιώτες που έχουν επιλέξει να μετακινηθούν με αεροπλάνο στον προορισμό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Έρχονται τα πρώτα 40άρια

Και όσοι ανήκουν στους «τυχερούς» που φεύγουν από τις μεγαλουπόλεις, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ανάσες δροσιάς, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το πρώτο κύμα καύσωνα με θερμοκρασίες που θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς αναμένεται από την Κυριακή.

ον πρώτο πραγματικό καύσωνα περιμένουμε από την Κυριακή με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τοπικά τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο δεν θα είναι ακραίος, θα είναι μέτριας έντασης, όμως κατά τη διάρκεια που οι θερμές αέριες μάζες θα κάνουν την εμφάνισή τους στη χώρα.

Μέχρι στιγμής, παρόλο που σε κάποιες περιοχές η ζέστη είναι παρατεταμένη, μόνο ήπιες θερμές εισβολές έχουν λάβει χώρα στην Ελλάδα.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.