Διέκοψε το Φεστιβάλ Δρόμου ο δήμαρχος Καλαμάτας

…που συγκέντρωνε χρήματα για τους πυρόπληκτους!

Αν ήταν φεστιβάλ γουρουνοπούλας δεν θα είχε πρόβλημα

Σε μια πρωτοφανή κίνηση για τα πολιτιστικά δρώμενα προέβη ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας πριν από λίγο, αποφασίζοντας αιφνιδιαστικά να διακόψει το Φεστιβάλ Δρόμου που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην πόλη. Ο λόγος σύμφωνα με τοπικά Μέσα, είναι η υπέρβαση του χρονικού ορίου της διάρκειας των χτεσινών συναυλιών, κάτι που προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και οργή στους κατοίκους της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Πολλοί είναι αυτοί που κάνουν λόγο για αφορμή και αναφέρουν σκωπτικά ότι αν επρόκειτο για καμιά γιορτή γουρουνοπούλας, όπως είθισται να γίνονται τους καλοκαιρινούς μήνες στην πόλη, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα και όλα θα κυλούσαν κανονικά! Το φοβερό είναι ότι το εν λόγω πολιτιστικό Φεστιβάλ συγκεντρώνει πλήθος νέων στο πάρκο της πόλης, πλαισιώνεται από διάφορες δραστηριότητες και γενικώς αποτελεί έναν κρίκο πολιτισμού για την περιοχή…

Μάλιστα τον δήμαρχο δεν φαίνεται να τον συγκίνησε ούτε το κουτί οικονομικής ενίσχυσης των πυρόπληκτων που υπήρχε στο χώρο του φεστιβάλ, μιας και λόγω των τραγικών γεγονότων στη χώρα είχε αποκτήσει χαρακτήρα αλληλεγγύης και προσφοράς.

Μαθαίνουμε ότι κάτοικοι σκοπεύουν να συγκεντρωθούν στο πάρκο όπου διεξάγεται το φεστιβάλ διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του δημάρχου. Ας ελπίσουμε να ανακαλέσει την ακατανόητη απόφαση του ο Παναγιώτης Νίκας και να μη βάλει λουκέτο σε μια πολιτιστική κίνηση που ενώνει και προσφέρει ανάσα στις δύσκολες μέρες που ζούμε. Τον πολιτισμό τον στηρίζουμε, δεν τον πολεμάμε!

Comments are closed.