Πάνω από 200 λαδιές από τον βανδαλισμό στο Βυζαντινό Μουσείο

…σε προθήκες, εκθέματα και μαρμάρινες στήλες

Πάνω από 200 σημεία του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου έχουν λεκέδες από λαδί μετά την πρωτοφανή επίθεση των δύο γυναικών.

Μπορεί η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου να μην είδε πουθενά βανδαλισμό αλλά δύο κυρίες που άπλωσαν λάδι, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής η έρευνα που διεξήγαγαν άνθρωποι του Μουσείου έδειξε μεγάλη καταστροφή.

«Δεν θα το έλεγα ακριβώς βανδαλισμό, ίσως είναι υπερβολική αυτή η έκταση. Θεωρούμε ότι ήταν κάποιες κυρίες οι οποίες άπλωναν κάποιο λάδι. Το αξιοπερίεργο ήταν ότι δεν έγινε αντιληπτό και αυτό ερευνούμε, πώς έγινε και δεν έγινε αντιληπτό» ανέφερε η υπουργός σε τηλεοπτική της συνέντευξη.

Οι λαδιές εντοπίζονται κυρίως σε προθήκες, εικόνες, μαρμάρινες στήλες και άλλα εκθέματα αλλά οι κάμερες ασφαλείας είναι πιθανόν να μην έχουν «πιάσει» όλη τη δράση των γυναικών καθώς δεν είχαν ευρυγώνια εμβέλεια παρακολούθησης. Η καταγραφή περιλαμβάνει όλους τους χώρους της μόνιμης έκθεσης, της περιοδικής στη βίλα Ιλίσσια και τη διοργάνωση που φιλοξενεί το Μουσείο, η έκθεση για τον Πανάγιο Τάφο.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται ο πόλεμος μετάθεσης ευθυνών με την Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων να υπογραμμίζει ότι το μουσείο δεν έχει ιματιοθήκη, κάτι που σύμφωνα με το ρεπορτάζ δεν ισχύει.
Πηγή: in.gr

Comments are closed.