Κρυφό ρατσισμός

 

Ή πώς ο Μητσός των “ΝΕΩΝ” κάνει αυτό που κατηγορεί την Παπακώστα

Κατηγορείται η Κατερίνα Παπακώστα, μεταξύ πολλών άλλων και από τον Μιχάλη Μητσό στα “ΝΕΑ” για ρατσισμό, επειδή αποκάλεσε τους μετανάστες κατσαρίδες. Ορθώς της τα ‘χώνουν (και ο Μητσός και άλλοι)… Αλλα μια φράση ή μια δήλωση (ενδεχομένως και για μικροπολιτικούς λόγους, δηλαδή για να χαϊδέψει αυτιά συγκεκριμένων ακροατηρίων), δεν σε καθιστά αυτομάτως “τέρας”! Ειδικά στην περίπτωση της Παπακώστα που έχει μεγαλώσει ένα παιδί διαφορετικό! Και ο ρατσισμός ως γνωστόν μισεί τη διαφορετικότητα!

Επιπλέον, αυτή η δήλωση που θα έπρεπε να αποσύρει η υφυπουργός ζητώντας – ίσως, συγγνώμη, δεν προεξοφλεί την αποτυχία της στα νέα της καθήκοντα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη!

Και εν πάση περιπτώσει για να είναι κανείς πιστευτός και να τολμά δημοσίως να κατηγορήσει κάποιον άλλον για ρατσισμό, φροντίζει τουλάχιστον να μην πέφτει και ο ίδιος στην παγίδα του ρατσισμού! Όπως συνέβη μια παράγραφο πιο κάτω με το άρθρο του Μιχάλη Μητσού στα “ΝΕΑ” κατηγορώντας τους καταθλιπτικούς!

Από πότε όμως η κατάθλιψη έπαψε να είναι αρρώστια και έγινε κατηγορία, εφάμιλλη του εθνικισμού και της γραφικότητας; Αν αυτό δεν λέγεται ρατσισμός, τότε πώς λέγεται;

Comments are closed.