Η συνεργασία Βαρδινογιάννη – Κοντομηνά

και οι φήμες για εξαγορά του ALPHA

Αναμφισβήτητα η τηλεοπτική συνεργασία STAR – ALPHA αιφνιδίασε πολλούς, κυρίως διότι η σχέση των μετόχων των δυο καναλιών – μέχρι εκείνη την ώρα, δεν ήταν αυτό που περιγράφει η λέξη ανέφελη. Επιβεβαιώθηκε όμως ότι στον κόσμο των επιχειρήσεων η “γλώσσα” είναι κοινή και οι όποιες διαφορές αμβλύνονται όταν μιλούν οι αριθμοί!

Βαρδινογιάννης και Κοντομηνάς διαπιστώνοντας τις δυσκολίες της ελληνικής αγοράς κινήθηκαν γρήγορα και αθόρυβα, αναζητώντας αυτά που τους ενώνουν (ως επιχειρήσεις) και κατέληξαν σε ένα πλαίσιο συνεργασίας που τους δίνει τη δυνατότητα να διατηρούν την αυτοτέλεια των καναλιών τους, μειώνοντας παράλληλα το κόστος της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας που προσφέρουν στους τηλεθεατές… Αναλαμβάνοντας για λογαριασμό και των δυο: το STAR το κομμάτι της ενημέρωσης και ο ALPHA το κομμάτι της ψυχαγωγίας.

Αυτά τουλάχιστον είναι γνωστά απο το ρεπορτάζ… Διότι επίσημη ανακοίνωση για τη συνεργασία των δυο σταθμών δεν έχει υπάρξει απο κανέναν (παρά το γεγονός οτι πρόκειται για την πιο σημαντική συνεργασία στην ελληνική τηλεοπτική αγορά)!

Μοιραία λοιπόν προκαλεί απορία γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη τοποθέτηση που να αναφέρεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των δυο σταθμών… Δεδομένου ότι από τα μέσα καλοκαιριού που η σύμπραξη STAR – ALPHA άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά (με τη μετακόμιση του ενημερωτικού τμήματος του δεύτερου στις εγκαταστάσεις του πρώτου), άρχισαν να κυκλοφορούν (στην Κάντζα όπου στεγάζεται ο ALPHA) φήμες για εξαγορά του καναλιού απο την οικογένεια Βαρδινογιάννη!

Βεβαίως το γεγονός οτι η συγκεκριμένη φήμη κυκλοφορεί σαν ριζωμένη πεποίθηση, δεν συνεπάγεται αυτομάτως ότι αληθεύει κιόλα! Ωστόσο ειναι τοσο έντονη και τόσο εμπεδωμένη στη συνείδηση των εργαζομένων που δεν μπορει να αγνοηθεί στο πλαίσιο του ρεπορτάζ… Οταν μάλιστα ακούγονται και συγκεκριμένα ποσοστά με τα οποία η οικογένεια Βαρδινογιάννη μπήκε στον ALPHA!

Comments are closed.