«Σαρώνει» τις ΗΠΑ ο τυφώνας Florence

Πέντε νεκροί, πάνω από 1,5 εκατ. οι εκτοπισμένοι

Ανάμεσα στους νεκρούς μια μητέρα και το μωρό της που σκοτώθηκαν όταν δέντρο έπεσε στο σπίτι τους – Χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ρεύμα – Απαγόρευση κυκλοφορίας σε πολλές περιοχές προς αποφυγή λεηλασιών – Προειδοποιήσεις για σφοδρές πλημμύρες – Την επόμενη εβδομάδα στις πληγείσες περιοχές ο Τραμπ

Στους πέντε ανέρχονται οι νεκροί από τον τυφώνα Φλόρενς στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία πλήττεται από σφοδρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις, την ώρα που οι αρχές λαμβάνουν μέτρα για να βοηθήσουν δεκάδες κατοίκους παγιδευμένους από τις πλημμύρες που συνεχίζονται σήμερα.

Τουλάχιστον τέσσερις θάνατοι επιβεβαιώθηκαν χθες Παρασκευή από επίσημες πηγές ενώ τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο και για έναν πέμπτο νεκρό.

«Περιμένουμε ότι θα βρέχει για μέρες», δήλωσε ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ. «Η προτεραιότητά μας είναι τώρα να μην διατρέξουν οι άνθρωποι άμεσο κίνδυνο», πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Η καταιγίδα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και, αν δεν σας έχει φθάσει, θα το κάνει», προειδοποίησε ο Κούπερ.

Την ίδια στιγμή πάνω από 1,7 εκατ. είναι οι εκτοπισμένοι, ενώ η θάλασσα κυριολεκτικά ανέβηκε στην ξηρά, μετατρέποντας πόλεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις σε μία τεράστια λιμνοθάλασσα.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.