Καλαφάτης: Να μη χρησιμοποιείται η αγάπη των φιλάθλων για την ομάδα τους

…με σκοπό να «τσιμπήσουμε» ψήφους…

 

«Δε χρειάζεται να χρησιμοποιείται η αγάπη και η τρέλα των φιλάθλων των ομάδων από πολιτικά κόμματα, όπως έχει γίνει από πολιτικές δυνάμεις στο παρελθόν –και, βέβαια, στην περίπτωση του ΠΑΟΚ, όχι από τη Νέα Δημοκρατία. Την τρέλα των οπαδών για την ομάδα τους δεν πρέπει να την εκμεταλλευόμαστε για να τσιμπήσουμε ψήφους».

Αυτό υπογράμμισε, χθες, μιλώντας στο Ράδιο Μετρόπολις, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, αναπληρωτής τομεάρχης Εξωτερικών Υποθέσεων του κόμματος, Σταύρος Καλαφάτης.

Για το θέμα του γηπέδου του ΠΑΟΚ υπογράμμισε πως «όπως είπε και ο πρόεδρος του Α.Σ., δε χαρίζεται τίποτα στον ΠΑΟΚ. Θα υπάρξει στήριξη και από τη Νέα Δημοκρατία, όπως διαβεβαίωσε και ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα για την υλοποίηση του νέου γηπέδου, για να δημιουργηθεί ένα γήπεδο κόσμημα, με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου. Είναι το αυτονόητο. Η Πολιτεία -και οποιαδήποτε κυβέρνηση- οφείλει να πράττει το αυτονόητο, χωρίς να δημιουργεί καταστάσεις αθέμιτου ανταγωνισμού. Να συνδράμει όποτε υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια και πλάνα. Οφείλει να βοηθά την Ανάπτυξη».

Θύμισε, επίσης, ότι υπάρχει το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, καθώς, όταν είχε διατελέσει αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, ολοκλήρωσε νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε στη Βουλή, για τον εκσυγχρονισμό των γηπεδικών εγκαταστάσεων, το οποίο εφαρμόζεται οριζόντια. «Η πολιτεία έχει, πλέον, το θεσμικό πλαίσιο που δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον επενδυτή να αξιοποιήσει τους χώρους του γηπέδου μιας ομάδας. Επίσης, υπάρχει ένα εργαλείο, το ειδικό χωροταξικό, που διευκολύνει τις επενδύσεις του επιπέδου αυτού, γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία. Νοιώθω και μια ικανοποίηση που θα βοηθηθούν ομάδες σε όλη τη χώρα, με αυτό που πέτυχα».

Και κατέληξε: «Δε γίνεται να προχωρήσουμε στον αθλητικό τομέα χωρίς σοβαρές επενδύσεις στον γηπεδικό τομέα, που βοηθούν την Ανάπτυξη».

Comments are closed.