Η γνώμη του Καψώχα ζυγίζει περισσότερο

από του Πρετεντέρη, του Τσίμα, του Μπογδάνου, του Πορτοσάλτε και των άλλων παιδιών;

Ο Γιάννης Πρετεντέρης είναι από τους πρώτους δημοσιογράφους που στοχοποιήθηκαν στα χρόνια της κρίσης. Μάλιστα το εύρος, η ένταση και η διάρκεια της δεν έχουν προηγούμενο! Η περίπτωση Καψώχα μπροστά στο μπούλινγκ που έχει δεχθεί ο Πρετεντέρης είναι παιδική χαρά! Παρόλα αυτά ο δημοσιογραφος της ΕΡΤ, μόλις μια ημέρα άντεξε τις επιθέσεις κι αυτή σκάρτη… Αφού στο τέλος της, απηυδισμένος παρέδωσε την ταυτότητα του στην ΕΣΗΕΑ και πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για αριστερό δεξιό παρεάκι (στην Ένωση Συντακτών) και άλλα όμορφα περι ελευθερίας του λόγου! Σημειωτέον δε οτι ο Πρετεντέρης δεν απάντησε ποτέ και σε κανέναν!

Παράλληλα όμως η στήριξη στον Καψώχα απο κυβερνητικά στελέχη, καθώς και από τον επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού ήταν ακαριαία! Σε αντίθεση με τον Πρετεντέρη που πέρασαν κάποια χρόνια μέχρι να τον στηρίξει ο Σαμαράς από το βήμα της Βουλής! Και όταν συνέβη ερμηνεύθηκε ως συναλλαγή, διαπλοκή, εξάρτηση κοκ.

Επίσης όπως είναι γνωστό ο Γιάννης Πρετεντέρης ήταν ο πρώτος δημοσιογράφος που υπέστη εμπάργκο από τον ΣΥΡΙΖΑ… Ενώ ως αποτέλεσμα της συνεχούς στοχοποίησης του έπεσε θύμα επίθεσης απο αγνώστους με γιαούρτια στην Αντίπαρο!

Ωστόσο ποτέ κανείς δεν τόλμησε να βγει μπροστά και να τον στηρίξει ή να υπερασπιστεί τη δική του ελευθερία του λόγου!

Φυσικά ο Γιάννης Πρετεντέρης δεν είναι ο μόνος που έχει δεχθεί ανελέητο “τραμπουκισμό” για τις απόψεις του και εμπάργκο… Ο Μπογδάνος για παράδειγμα έχει πέσει θύμα ξυλοδαρμού… Ο Τσίμας έχει γίνει σύνθημα… Και ο Πορτοσάλτε έχει δει τους τοίχους έξω απο το σπίτι του γεμάτους συνθήματα. Ενώ όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι ακόμη έχουν γίνει αφίσα με σύνθημα: αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι.

Πρώτη φορά όμως δημοσιογράφος στην “απέναντι” πλευρά από τους παραπανω, μπαίνει στο στόχαστρο και “τρώει” ξύλο κατά το κοινώς λεγόμενο, προκαλώντας συνωστισμό από αυτόκλητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου του!

Αραγε οι απόψεις των Πρετεντέρη, Μπογδάνου, Πορτοσάλτε, Τσίμα και των άλλων παιδιών ζυγίζουν λιγότερο (από του Καψώχα);

Comments are closed.