Συνάντηση Χρυσοβελώνη με τη δημοτική αρχή του Δήμου Λέσβου

 

Τα ζητήματα που αφορούν στην προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών και των παιδιών τους, καθώς και στην υποστήριξη των δομών που λειτουργούν γι’ αυτόν τον σκοπό στο νησί της Λέσβου είχε ως αντικείμενο η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 20/09 στο ΥΠΕΣ, μεταξύ της Υφυπουργού Μ. Χρυσοβελώνη και αντιπροσωπείας του οικείου Δήμου.

Ο Δήμαρχος κ. Σπ. Γαληνός παρουσίασε τα θέματα που απασχολούν το νησί στους συγκεκριμένους τομείς για τις ανάγκες του μόνιμου πληθυσμού, ενώ περιέγραψε πως έχουν επηρεαστεί από το μεταναστευτικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια.

Μετά από αναλυτική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, η Υφυπουργός εξέφρασε την βούληση να ετοιμαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα πλαίσιο πρακτικών παρεμβάσεων γι’ αυτά τα ζητήματα, αφού πρώτα το επεξεργαστούν τα έμπειρα στελέχη της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων. Μάλιστα, δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφτεί την Μυτιλήνη, ώστε να έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τους δημοτικούς παράγοντες και τους τοπικούς φορείς που μπορούν να συνδράμουν.

Επιπλέον, η Μ. Χρυσοβελώνη παρουσίασε το πρόγραμμα «Μητρώο Πολιτών» και τις λύσεις που μπορεί να δώσει πλέον στους πολίτες του νησιού για εύκολη έκδοση σειράς δημοσίων εγγράφων που είναι απαραίτητα στις καθημερινές συναλλαγές τους.

Comments are closed.