Απολογία ΜΙΑ για τις δηλώσεις Ζάεφ περί μοναδικής Μακεδονίας

Διευκρινίζει ότι η ανασκευή δεν έγινε μετά από παρέμβαση της Αθήνας ή του Τσίπρα, ενώ τονίζει πως έγινε «λάθος απόδοση»

Σε διευκρίνιση για την ανασκευή των δηλώσεων του σκοπιανού πρωθυπουργού, Ζόραν Ζάεφ, περί μοναδικής Μακεδονίας προχώρησε το κρατικό πρακτορείο ΜΙΑ της ΠΓΔΜ.

Παρά τις πληροφορίες που ήθελαν την ελληνική πλευρά να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θέσεις Ζάεφ, πραγματοποιώντας «διπλωματική παρέμβαση» με αποτέλεσμα να αλλάξει η διατύπωση και να «μαλακώσουν» οι δηλώσεις, το κρατικό πρακτορείο της γείτονος διευκρινίζει ότι η ανασκευή δεν έγινε μετά από παρέμβαση της Αθήνας ή του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Τονίζει δε, πως έγινε «λάθος απόδοση» των δηλώσεων Ζάεφ, γι’ αυτό και το πρακτορείο προέβη σε άμεση διόρθωση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε σχετικό τηλεγράφημα, «λαμβάνοντας υπόψιν όσα ειπώθηκαν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη διόρθωση αποσπάσματος της συνέντευξης του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, επισημαίνουμε ότι δεν υπήρχε καμία παρέμβαση από τον Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική πλευρά».

«Το μόνο αληθές είναι ότι μετά την αντίδραση του Τύπου για το περιεχόμενο της συνέντευξης ελέγχθηκε το περιεχόμενό της και διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει λάθος απόδοση της δήλωσης του κ. Ζάεφ και για αυτό προχωρήσαμε σε άμεση διόρθωση. Η διορθωμένη εκδοχή μοιράστηκε εκ νέου στον Τύπο» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή in.gr

Comments are closed.