Απάντηση στην απάντηση

Καρούτζος - Σταθάτου

 

Προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ
Κοινοποίηση: Μέλη ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Κύριε Καπάκο,
Λάβαμε την επιστολή σας και ειλικρινά θεωρούμε ότι ξεπεράσατε και τις χειρότερες των προσδοκιών μας. Ταυτίζετε τον εαυτό σας με τον Οργανισμό προφανώς μη έχοντας αντιληφθεί ότι η θέση που κατέχετε είναι Πρόεδρος του ΔΣ και όχι Πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ όπως υπογράφετε.
Θα πρέπει να ξέρετε όμως ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ είναι υποχρεωμένος να εφαρμόζει το νόμο και να εκτελεί τις αποφάσεις του ΔΣ. Σας καλούμε λοιπόν να εφαρμόσετε την εισαγγελική παραγγελία και να αφήσετε κατά μέρος τις απειλές. Και αν πραγματικά θίγεστε από το περιεχόμενο της αίτησης που υποβάλαμε στον κο Εισαγγελέα υπηρεσίας δεν έχετε παρά να προσφύγετε στη δικαιοσύνη. Να προσφύγετε προσωπικά και όχι μέσω των δωρεάν νομικών υπηρεσιών του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ.
Αντιλαμβανόμαστε ότι δεν επιθυμείτε να δώσετε τα πρακτικά και γνωρίζετε πολύ καλά γιατί. Μετέρχεστε ενός ψευδεπίγραφου επιχειρήματος περί προσωπικών δεδομένων ενώ γνωρίζετε πολύ καλά πως όλα τα μέλη του ΔΣ έχουν πρόσβαση σε πλήθος προσωπικών δεδομένων μόνο και μόνο μέσω της Ημερήσιας Διάταξης. Αν το επιχείρημά σας είχε έστω και την ελάχιστη νομική βάση θα έπρεπε το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ να μην λαμβάνει καμία απολύτως απόφαση για σοβαρά θέματα υγείας των ασφαλισμένων λόγω προσωπικών δεδομένων των οποίων λαμβάνει γνώση.
Σας ενοχλεί η αναφορά μας πως ο ΕΔΟΕΑΠ είναι φορέας Γενικής Κυβέρνησης ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι αυτό είναι ένα πραγματικό γεγονός μετά τη γνωμοδότηση της Eurostat και τη συνεπακόλουθη νομοθέτηση περιοριστικών διατάξεων για τον υπολογισμό των συντάξεων του ΕΔΟΕΑΠ από την κυβέρνηση, τις οποίες εσείς προσωπικά όχι μόνο δεχτήκατε αδιαμαρτύρητα αλλά και ζητούσατε από τότε Διοικητικό Συμβούλιο σε απόλυτη σύμπνοια με τον κ. Πετρόπουλο να συναινέσει.
Αυτό πραγματικά είναι ενέργεια κατά του Οργανισμού όπως κατά του Οργανισμού στρέφονται όσοι αγνοούν την πραγματικότητα.
Κατά τα λοιπά οφείλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:
1) Η εισαγγελική παραγγελία η οποία αποτελεί τον ύστατο τρόπο διασφάλισης της νομιμότητας στις αυθαίρετες πρακτικές περιλαμβάνει και άλλα διατακτικά για τα οποία αποφεύγετε να τοποθετηθείτε. Είναι άραγε απόρρητο το πρωτόκολλο του προϋπολογισμού ή μήπως η υπηρεσιακή αλληλογραφία για το θέμα των δύο υπαλλήλων. Είναι και αυτά προσωπικά δεδομένα;
2) Θα σας συνιστούσαμε να ξανακάνετε σωστά την απομαγνητοφώνηση των πρακτικών. Ακόμα όμως κι αν ήθελε υποτεθεί ότι την κάνατε σωστά είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση της Διευθύντριας. Σας συνιστώ επίσης να διαβάσετε ξανά τις εισηγήσεις των Τομεαρχών. Προτείνουν ανανέωση της σύμβασης κρίνοντας τους υπαλλήλους επαρκείς. Δεν προτείνουν χρόνο ανανέωσης. Αυτό το αποφασίζει το ΔΣ είτε με εισήγηση δική σας είτε με εισήγηση της Διευθύντριας. Δική σας εισήγηση δεν υπάρχει παρά μόνο της Διευθύντριας. Αναφορά δική σας δεν υπάρχει για ανανέωση των συμβάσεων για χρόνο έξι μηνών. Άλλωστε γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Διευθύντρια έστειλε διατακτικό στις υπηρεσίες ενημερώνοντάς τες για σύναψη συμβάσεων αορίστου χρόνου, οι συμβάσεις ετοιμάστηκαν και παραδόθηκαν για υπογραφή. Οι εξάμηνες συμβάσεις είναι ανακάλυψη δική σας.
Υπό αυτές τις συνθήκες προκειμένου να προστατέψουμε τον εαυτό μας, την αξιοπρέπεια του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ και κυρίως τη νομιμότητα ο μοναδικός δρόμος είναι η ελληνική δικαιοσύνη στην οποία είχαμε και έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη.

Νίκος Καρούτζος
Πρώην Πρόεδρος ΔΣ- Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ
Άντζυ Σταθάτου
Πρώην ΓΓ ΔΣ-Μέλος ΔΣ ΕΔΟΕΑΠ

Comments are closed.