Η αφιέρωση Παπαχρήστου στην ΕφΣυν και το καλωσόρισμα στο club…

Ο δημοσιογράφος των “ΝΕΩΝ” θυμάται τη μεταχείριση των συναδέλφων του όταν τον μήνυσε ο Καμμένος…

Με αφορμή την κόντρα Καμμένου – ΕφΣυν ο Γιώργος Παπαχρήστος αφιερώνει στους δημοσιογράφους της συνεταιριστικής εφημερίδας το ποίημα “Οταν ήρθαν να πάρουν…”! Ξεκαθαρίζοντας με την ευκαιρία οτι ανήκει στον Γερμανό πάστορα Μαρτιν Νιεμελερ και όχι στον Μπρεχτ.

Αφού λοιπόν αναδημοσιεύει στη στήλη του στα “ΝΕΑ” το πρώτο μισό: “Οταν ήρθαν να πάρουν τους Τσιγγανους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Τσιγγανος. Οταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Οταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα. Δεν ήμουν Εβραίος. Οταν ήρθαν να πάρουν εμένα, δεν είχε μείνει κανείς για να αντιδράσει”. Θυμάται το 2013 όταν τον συνέλαβαν μετά απο μήνυση του Καμμένου στα Γιάννενα, παρουσία του παιδιού του στο ξενοδοχείο όπου διέμεναν… Οτι τότε η ΕφΣυν είχε σιωπήσει, “Ηχηρά” όπως περιγράφει συμπληρώνοντας, “Διότι απλά ήμουν από τους “άλλους”, όχι από τους δικούς μας”.

Ενώ παράλληλα μνημονεύει όταν προ δυο ή τριών εβδομάδων η ίδια πάλι εφημερίδα “Έσπευσε να μου αφιερώσει δυο ολόκληρες σελίδες και το κύριο άρθρο της, για να (υπο)στηρίξει τον Καραμανλή και τους καραμανλικούς όπως ο Καμμένος. Με μια μνημειώδη, ελεεινή, ρατσιστικού χαρακτήρα επιθετικότητα εις βάρος μου. Τέτοιας έντασης και τέτοιου περιεχομένου, που ούτε οι εφημερίδες της Δεξιάς δεν αποτόλμησαν” και καταλήγει “Και να που ήρθε η σειρά τους”, αναφωνώντας “Λεβέντες μου της ΕφΣυν, welcome to the club, όπως θα λέγαμε και στην εύανδρο Ήπειρο”!

Comments are closed.