Ο κατάσκοπος που γύρισε από το MEGA

Η Σπυράκη, ο Δημήτρης Τάκης και η άκυρη συζήτηση…

Η μια συζήτηση είναι για το αν ένας δημοσιογράφος πρέπει να δημοσιοποιεί στοιχεία για τους αποδέκτες των μυστικών κονδυλίων… Και εδώ οι γνώμες διίστανται παρά το γεγονός ότι το ερώτημα είναι άκυρο! Και είναι άκυρο, διότι καταργεί την έννοια και το ρόλο της δημοσιογραφίας. Για όποιον καταλαβαίνει τι λέμε! Διότι απλούστατα, ποιος ορίζει και με ποια κριτήρια τι είναι το εθνικό συμφέρον; Αλλο είναι για τον αλφα, άλλο είναι για τον βήτα. Αλλιώς ορίζει το εθνικό συμφέρον – για να το πούμε απλοϊκά, ένας αστός, διαφορετικά ένας προλετάριος!

Κατά συνέπεια και αυτό είναι το μόνο αποδεκτό, επαφίεται στον κάθε δημοσιογράφο να αποφασίσει (ατομικά) αν θέλει να αυτολογοκριθεί ή όχι. Είναι δικαίωμα του και ως τέτοιο είναι αποδεκτό.

Για παράδειγμα η Μαρία Σπυράκη στην αρχή της κρίσης αποφάσισε να πάρει στο μαξιλάρι της την πληροφορία για τις νταλίκες που μετέφεραν τα ευρώ στις ελληνικές τράπεζες… Ενώ η συνείδηση του Δημήτρη Τάκη επέβαλε να αποκαλύψει τα στοιχεία που είχε στη διάθεση του.

Τα υπόλοιπα για κατασκόπους και προδοσίες είναι αστεία, αν δεν είναι επικίνδυνα!

Επιπλέον όμως στην περίπτωση των μυστικών κονδυλίων η υπόθεση γίνεται ακόμη πιο φαιδρή, σε σχέση με τη στοχοποίηση του Δημήτρη Τάκη, αν λάβει κανείς υπόψιν του ότι ξεκίνησε από το υπουργικό συμβούλιο, κατηγορώντας ο ένας υπουργός τον άλλο! Ενώ πώς να αγνοήσει κανείς ότι τα απόρρητα κονδύλια πήγαν στη Βουλή και ο Νίκος Βούτσης ενημέρωσε τους αντιπροέδρους και εν συνεχεία αυτοί τα κόμματα τους;

Κατά τα άλλα ο Δημήτρης Τάκης είναι κατάσκοπος!

Αυτή λοιπόν είναι η μια συζήτηση, για το αν πρέπει ή όχι οι δημοσιογράφοι να αποκαλύπτουν στοιχεία που αφορούν στα μυστικά κονδύλια… Και η συζήτηση αυτή έχει ήδη φουντώσει για τα καλά, στα σόσιαλ μίντια και όχι μόνο!

Υπάρχει όμως και ένα άλλο θέμα – εξίσου σημαντικό, για το οποίο ελάχιστοι συζητούν, αφού οι περισσότεροι κάνουν πως δεν το είδαν! Και αφορά στην ανακοίνωση του Μαξίμου που αναφερόταν στον Δημήτρη Τάκη με την ιδιότητα του πρώην δημοσιογράφου του MEGA! Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται κανείς, ποια σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από αυτό; Γιατι επιλέγουν να πουν πρώην MEGA και όχι πρώην δημοσιογράφος της REAL NEWS ή δημοσιογράφος των Παραπολιτικά FM που είναι η σημερινή του ιδιότητα;

Είναι ρετσινιά (οποιος δούλεψε στο MEGA); Ή μήπως διαπλεκόμενος; Μα καλά τελικα, ποιος είναι αυτός ο Δημήτρης Τάκης; Κατάσκοπος; Προδότης; Η μετενσάρκωση του Ψυχάρη και του Μπόμπολα μαζί; Σίγουρα είναι άλλη μια απειλή για την πατρίδα μας (τώρα που βγήκε από τα μνημόνια)! Δεν εξηγείται αλλιώς!

Comments are closed.