Τι πιθανότητες έχει ο Μαρινάκης να αποκτήσει κανάλι επι ΣΥΡΙΖΑ;

Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η συμμαχία κυβέρνησης – καναλαρχών για να καθυστερήσουν τον επιχειρηματία

Κυρίαρχο ερώτημα στην τηλεοπτική αγορά σε σχέση με την αιφνιδιαστική κίνηση της Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινακη να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, είναι το χρονοδιάγραμμα που απαιτείται (για την αδειοδότηση) και κυρίως αν το νέο κανάλι θα είναι στον “αέρα” πριν τις προσεχείς εθνικές εκλογές.

Θεωρητικά με ορόσημο το Μάιο που θα γίνουν οι ευρωεκλογές, οι τοπικές και περιφερειακές εκλογές, θα μπορούσε το νέο κανάλι να είναι έτοιμο, λαμβάνοντας υπόψιν την τελευταία αδειοδοτική διαδικασία και φυσικά το οικονομικό εκτόπισμα του επιχειρηματία.

Ωστόσο πέρα από το τυπικό κομμάτι που αφορά στη δημοσίευση της προκήρυξης και εν συνεχεία τα υπόλοιπα βήματα που προβλέπει η νομοθεσία… Υπάρχει το ουσιαστικό σκέλος που έχει να κάνει με τις προθέσεις της κυβέρνησης απέναντι στο συγκεκριμένο επιχειρηματία και την επιθυμία του να αποκτήσει τηλεόραση και βεβαίως των υπολοίπων παικτών της αγοράς, δηλαδή Κυριακού, Βαρδινογιάννη, Αλαφούζου, Κοντομηνά και Σαββίδη που θα πρέπει να μοιραστούν μαζί του την πενιχρή (ακόμη) διαφημιστική πίτα!

Με άλλα λόγια, είναι προφανές ότι οι πέντε καναλάρχες (και με τη σφραγίδα της Πολιτείας πλέον) δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι την πρόθεση του Μαρινάκη να διεκδικήσει την έκτη τηλεοπτική άδεια. Προτιμούν όπως είναι αυτονόητο η αγορά να παραμείνει ως έχει, αντί να μπει ένας ακόμη παίκτης διεκδικώντας μερίδιο από τη διαφήμιση που θα στερήσει από τους ίδιους!

Αντίστοιχα, για διαφορετικούς όμως λόγους και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμια διάθεση να επιτρέψει στον Μαρινάκη, όσο είναι κυβέρνηση να αποκτήσει κανάλι για να τον αντιπολιτεύεται!

Είναι φανερό λοιπόν όταν οι δυο πλευρές, δηλαδή κυβέρνηση και καναλάρχες, συνειδητοποιήσουν ότι έχουν κοινό συμφέρον να αποτρέψουν ή πιο σωστά να καθυστερήσουν όσο μπορούν την είσοδο Μαρινάκη στην τηλεοπτική αγορά, όχι μόνο θα συνασπιστούν (όπως έχει γίνει και στο παρελθόν για διαφορετικούς λόγους), αλλά θα βρουν και τρόπους για να βάλουν εμπόδια στην είσοδο του επιχειρηματία, με στόχο να τη μεταθέσουν για μετά τις εκλογες και ακόμη πιο πέρα!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα παίξουν καθυστερήσεις, μέχρι να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που έχουν… Κατά συνέπεια θεωρείται σχεδόν αδύνατον να αποκτήσει άδεια η Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη πριν τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν αυτές (και ειδικά με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ)!

Comments are closed.