Ξενοδοχείο θα γίνει το κτίριο της Ελευθεροτυπίας

 

Νέο ιδιοκτήτη έχει πλέον το κτίριο της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας στην οδό Μίνωος στον Νέο Κόσμο.

Η εταιρεία Value Τουριστική, θυγατρική κατά 100% της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand του Δημήτρη Ανδριόπουλου απέκτησε το κτίριο μέσω πλειστηριασμού που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Η εν λόγω εταιρεία υπήρξε ο μοναδικός πλειοδότης για το κτήριο που αναπτύσσεται σε πρώτο, δεύτερο υπόγειο, ισόγειο, έξι ορόφους και δώμα να έχει συνολική επιφάνεια 14.427,41 τ.μ.

Βρίσκεται σε οικόπεδο 3,2 στρεμμάτων στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Ηλία Ηλιού-Δεινοστράτους-Μίνωος και Πυθέου στη θέση Άγιος Ιωάννης Ξάχωνες.

Το τίμημα (είχε οριστεί ως ελάχιστο) έναντι του οποίου άλλαξε χέρια διαμορφώθηκε σε 10.885.871 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελευθεροτυπία κηρύχθηκε σε πτώχευση τον Ιούνιο του 2014 και το κτίριο της Μίνωος είναι από τα ελάχιστα περιουσιακά στοιχεία, του οποίου η εκποίηση εκτιμάται ότι θα επιτρέψει την αποπληρωμή τμήματος των χρεών ύψους δεκάδων εκατ. ευρώ.

Στα τέλη Δεκεμβρίου του 2014, περισσότεροι από 350 εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας είχαν εξουσιοδοτήσει δικηγόρο να προχωρήσει σε αποκλειστική εντολή προς εταιρεία ακινήτων που φερόταν να διαθέτει αγοραστές για το ακίνητο. Τότε ο πήχης του ελάχιστου τιμήματος είχε τεθεί σε περίπου 9 εκατ. ευρώ, ενώ η διαδικασία πώλησης δεν υλοποιήθηκε.
Πηγή in.gr

Comments are closed.