Χρυσοχοΐδης: Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται

Μιχάλης Χρυσοχοίδης

 

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους Γιώργο Παπαχρήστο και Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ερωτηθείς αν έχει υπάρξει αίτημα για άνοιγμα των λογαριασμών του
Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Προσωπικά δεν γνωρίζω τέτοιο πράγμα, είδα τα έγγραφα στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, προφανώς εδώ και πολύ καιρό επιχειρούν να φτιάξουν μια υπόθεση στην οποία θα εμπλέκεται ο κ. Σημίτης. Η υπόθεση είναι ότι υπάρχει ένας ισχυρισμός του 2005 από ένα στέλεχος της εταιρείας ΘΑΛΗΣ ο οποίος λεει ότι χρηματοδοτούσαν εδώ κάποιους για τις φρεγάτες και πάνω στην αναφορά για τις φρεγάτες ο κύριος αυτός ο οποίος στη συνέχεια ήταν στη φυλακή και εξέτισε κάποια ποινή ως πρώην στέλεχος της εταιρείας ΘΑΛΗΣ, λεει αυτός ο κύριος ότι επρόκειτο να δώσουν προμήθεια για το έργο της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων το χάσανε ωστόσο το έργο, δεν το πήραν αυτοί, το πήραν οι αμερικάνοι διότι οι αμερικάνοι στόχευσαν ψηλά στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών. Αυτή είναι η αναφορά, δηλαδή ένας που έχασε το έργο δεν μπόρεσε να λαδώσει εδώ και αποδίδει την απόφαση αυτή σε ενέργεια κάποιων άλλων ότι δηλαδή λάδωσαν κάποιοι άλλοι.
Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, αν έχεις κάποιο ισχυρισμό και κάτι εναντίον ενός πολιτικού επειδή εγώ θέλω να είμαι νομοταγής πολίτης, νομοταγής πολιτικός τότε ψάχνεις, βρίσκεις, ερευνάς και στη συνέχεια προσφεύγεις στη Δικαιοσύνη εναντίον οποιουδήποτε. Αυτό είναι μια προσπάθεια με αφορμή κάποια δημοσιεύματα, την γνωρίζω αυτή την προσπάθεια, το επιχειρούν εδώ και πολύ καιρό να χτίσουν μια υπόθεση η οποία συνδυάζεται κυρίως με την παραπομπή και την κατηγορία εναντίον του κ. Σημίτη διότι υπάρχει ένας λογαριασμός του αδελφού του κ.Σημίτη τον οποίο προσπαθούν να εμπλέξουν με κάποιο τρόπο στην υπόθεση των Ολυμπιακών Αγώνων. Πρωτοφανή πράγματα!

Ερωτηθείς αν έχει πολιτικό υπόβαθρο
Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Δεν ξέρω τι έχει, ένα πράγμα ξέρω αυτοί που κυβερνούν μέχρι το ‘15 κατασκεύαζαν εχθρούς. Η Μέρκελ, οι γερμανοτσολιάδες, οι Τροικανοί, οι εχθροί της Ελλάδας και στη συνέχεια προσπαθούν να κατασκευάσουν ενόχους. Δεν πάει έτσι  η υπόθεση και όλα αυτά θα βγούνε μπούμερανγκ. Να έχουν υπόψη τους ότι οι άνθρωποι οι οποίοι είναι καθαροί δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και εγω είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Ας Ανοίξουν ότι λογαριασμούς θέλουν, ας κάνουν ότι θέλουν αλλά να έχουν υπόψη τους ότι η δημοκρατία έχει και απαντήσεις. Στη δημοκρατία απαντάμε και απαντάμε με στοιχεία και αποδείξεις.
Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Οι αρχές θα κάνουν τη δουλειά τους και πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, το κόμμα μας θα κάνει τη δουλειά του επίσης και ο κάθε ένας στο πλαίσιο της Δημοκρατίας και της χώρας θα κάνει τη δική του δουλειά. Ένα πράγμα έχω να πω ότι αυτή η υπόθεση δεν θα μείνει έτσι διότι από πίσω υπάρχουν σκοπιμότητες. Ο στόχος είναι ένας να εμπλέξουν τον κ.Σημίτη.
Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα δημόσιο αίσθημα που είναι ο κόσμος θυμωμένος για τη χρεωκοπία της χώρας αλλά με κατασκευή ενόχων δεν περπατάει αυτή η υπόθεση. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην τότε κυβέρνηση του Α.Παπανδρέου ταλαιπωρήθηκαν ανθρωποι για την αγορά του αιώνα η οποία θωράκισε τη χώρα.  Στη συνέχεια το ’96 ο κ. Σημίτης έκανε ακριβώς το ίδιο, ο κ.Σημίτης οχύρωσε τη χώρα και το συνέχισαν αυτό όλες οι κυβερνήσεις. Το ερώτημα είναι γιατί άραγε δύο πρωθυπουργοί επιχείρησαν να θωρακίσουν τη χώρα και τα προγράμματά τους τα συνέχισαν όλες οι κυβερνήσεις και επιχειρούν να τους ενοχοποιήσουν;
Είναι άλλο ζήτημα οι πολιτικές αποφάσεις που πάρθηκαν για μια σειρά πολύ σημαντικά ζητήματα που θωρακίζουν τη χώρα και είναι άλλο ζήτημα αν πράγματι κατά την εξέλιξη των συμβάσεων αυτών κάποιοι άνθρωποι, κάποια στελέχη, κάποιοι πολιτικοί ενδεχομένως δεν άσκησαν νόμιμα τα καθήκοντά τους. Είναι άλλο το ένα ζήτημα και άλλο το άλλο ζήτημα. Στην ποινική υπόθεση υπάρχει προσωπική ευθύνη και ο δόλος, αυτό  που επιχειρείται αυτή τη στιγμή είναι η εμπλοκή ανθρώπων, η ενοχοποίηση ανθρώπων, η απόπειρα κατασκευής ενόχων. Αυτό είναι φρικαλέο για τη δημοκρατία και να είστε βέβαιοι ότι όλο αυτό θα καταλήξει μπούμερανγκ γιατί αυτό υποθέτω ότι είναι η συνεκτική ουσία, η συνεκτική ύλη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πιστεύοντας ότι στο τέλος ίσως μπορέσουνε, μέσα από διάφορες υποθέσεις που έχουν ανοίξει, να οδηγήσουν ανθρώπους στα ποινικά δικαστήρια.
Οι αρχές πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους, να την κάνουν στο πλαίσιο του νόμου με αυστηρό τρόπο, με δίκαιο τρόπο και να ερευνήσουν τα πάντα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα πάνω σε αυτό, όλες αυτές οι  σκοπιμότητες όμως οι οποίες κινούνται από συγκεκριμένα κέντρα θα πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι έχουμε δημοκρατία στην Ελλάδα.

Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Θέλω να διακηρύξω προς κάθε κατεύθυνση ότι σε ότι με αφορά  ως πολιτικό πρόσωπο που υπηρέτησε την πατρίδα του για αρκετά χρόνια ως υπουργός είμαι ορθάνοικτος, είναι ορθάνοιχτη η πόρτα για οτιδήποτε διευκολύνσεις ζητούν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Εάν βρουν κάτι έστω και το παραμικρό, όχι απόδειξη ένδειξη τότε θα είμαι ένοχος, αν όμως συνεχίζουν την προσπάθεια κατασκευής ενόχων τότε στη δημοκρατία υπάρχει ο αντίλογος. Να έχουν υπόψη τους ότι στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία και η δημοκρατία στην Ελλάδα λειτουργεί.

Αναφερόμενος στα θέματα ασφάλειας
Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Το ζήτημα της ασφάλειας αποτελεί ένα πακέτο το οποίο πρέπει να ξαναδούμε στη χώρα. Δεν είμαι της λογικής ότι πρέπει να κάνουμε τυφλή αντιπολίτευση χωρίς να κάνουμε μια πρόταση για το πώς μπορούμε να δομήσουμε την ασφάλεια στη χώρα. Το ζήτημα της ασφάλειας είναι πολύ μεγάλο γιατί το έγκλημα έχει μεταλλαχθεί, έχει προάγει τις μεθόδους του, έχει νέες τεχνολογίες. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα πολύ θερμό σημείο του πλανήτη, υπάρχουν φωτιές γύρω –γύρω και εμείς έχουμε συστήματα και πολιτικές ασφάλειας του 2000. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να προχωρήσει. Επίσης έχουμε τις δυνάμεις στα Σώματα Ασφαλείας οι οποίες είναι κουρασμένες από την υπερπροσπαθεια, δεν ανανεώνεται το προσωπικό, υπάρχουν τα θέματα της αξιοκρατίας και της αξιοκρατικής επιλογής, της εκπαίδευσης έχουμε δηλαδή τις πιο κρίσιμες υπηρεσίες της χώρας σε μια κατάσταση που είναι πολύ άσχημη.

Για το πανεπιστημιακό άσυλο
Μ.ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Στη δεκαετία του ’70 πράγματι για πάρα πολλούς λόγους προστασίας κυρίως της δημοκρατίας μέσα στο πανεπιστήμιο δεν έπρεπε να μπαίνει η ασφάλεια, δεν έπρεπε να μπαίνει ο αστυνομικός. Σήμερα που ο αστυνομικός και ο κάθε ιδιώτης έχει τη δυνατότητα να έχει εικόνα, ήχο, δεδομένα από οποιοδήποτε σημείο στον πλανήτη μπορείτε να μου πείτε τι νόημα έχουν όλα αυτά;

Comments are closed.