Δεν σήκωναν τα τηλέφωνα στους δημοσιογράφους

τα μέλη του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ που αναζητούσαν απαντήσεις για τη συνάντηση Ιερώνυμου – Μητσοτάκη

Συχνά οι αναφορές στο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ δεν έχουν θετικό πρόσημο και το πρόβλημα δεν είναι μόνο η αντιπολιτευτική διάθεση όσων αναφέρονται σε αυτό… Διότι κριτική και μάλιστα έντονη δέχεται η επικοινωνιακή ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από φιλικά Μέσα προς αυτήν.

Αρκεί λοιπόν κανείς να θέλει να δει το πρόβλημα και όχι να βλέπει παντού εχθρούς όπως συχνά – πυκνά κάνουν στην Πειραιώς! Και το πρόβλημα είναι υπαρκτό, ανεξάρτητα από τις σχέσεις των μελών της ομάδας μεταξύ τους.

Τα παραδείγματα είναι πολλά… Αφού ο τρόπος με τον οποίο αναδεικνύονται οι θέσεις της ΝΔ είναι προβληματικός με ευθύνη όχι των ΜΜΕ, αλλά της επικοινωνιακής ομάδας. Χαρακτηριστικός είναι ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκαν τη συνάντηση Αρχιεπισκόπου – Μητσοτάκη την παραμονή των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού με τον Ιερώνυμο. Και το θέμα εδώ δεν είναι η διάψευση του ρεπορτάζ της “Εφημερίδας των Συντακτών” για συναντήσεις Μητσοτάκη με Αρχιεπίσκοπο και μητροπολίτη Πειραιώς… Αλλά αυτό που μένει τελικά στη συνείδηση της κοινής γνώμης.

Τι έμεινε στη συνείδηση της κοινής γνώμης; Πρώτον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνάντησε τον Ιερώνυμο κρυφά στις 8:00 το πρωί παραμονή των ανακοινώσεων στο Μαξίμου για τη συμφωνία εκκλησίας – κράτους, παρά τη διάψευση της Μαρίας Σπυράκη στο ραδιόφωνο του “Θέματος”… Και δεύτερον, κανείς δεν πιστεύει οτι οι δυο άνδρες δεν συζήτησαν για τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν την επόμενη ημέρα! Εκτός κι αν θεωρούν στη ΝΔ ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο και μια ημέρα πριν, Ιερώνυμος και Μητσοτάκης, συζητούσαν για τον καιρό!

Αλλά ακόμη και έτσι να είναι η διαχείριση που ακολούθησε στη διάρκεια της ημέρας – σύμφωνα με μαρτυρίες δημοσιογράφων που έφθασαν στο Enimerosi24, ήταν επιπόλαιη και άκρως προβληματική!

Και εξηγούμαστε: στις επανωτές οχλήσεις των δημοσιογράφων στα μέλη του επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ, προκειμένου να πάρουν απαντήσεις για το τι έχει συμβεί, όταν σήκωναν τα τηλέφωνα τους, διότι οι περισσότεροι δεν τα σήκωναν (απαράδεκτο και αντιεπαγγελματικο), παρέπεμπαν στη συνέντευξη Σπυράκη στο ραδιόφωνο του “Θέματος”!

Προσπερνώντας λοιπόν ότι δεν αντιλαμβάνονται ότι η συνέντευξη Σπυράκη στο Θέμα, δεν είναι υπηρεσία Τύπου για τους δεκάδες δημοσιογράφους στα αντίστοιχα Μέσα που ψάχνουν απαντήσεις για το ρεπορτάζ, ώστε να παραπέμπουν σε αυτήν… Επιπλέον δεν χρειάζεται κανείς να είναι εξπερ για να καταλάβει ότι αυτό δεν λέγεται επικοινωνιακή πολιτική, αλλά φιάσκο!

Comments are closed.