Δυο μέτρα και δυο σταθμά για την Εκκλησία

 

στις περιπτώσεις Ακριβοπούλου και Βερύκιου – Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί στους διαδρόμους της Βουλής

Ανέκδοτο έγιναν στους διαδρόμους της Βουλής η Κατερίνα Ακριβοπούλου και ο Δήμος Βερύκιος, με αφορμή το γεγονός ότι η πρώτη χαρακτήρισε Χρυσαυγίτες τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ, ενώ ο δεύτερος (ανήμερα Δεκαπενταύγουστο) έκανε λόγο στα σοσιαλ μιντια για την Παναγία την Αρουραία!

Συγκρεκριμένα αστειευόμενοι οι βουλευτές έλεγαν ότι “Η εκκλησία κρίνει με δυο μέτρα και δυο σταθμά” στις περιπτώσεις των δημοσιογράφων… Αδικώντας καταφανώς τον Δήμο Βερύκιο που τον αφόρισε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και χρειάστηκε να στείλει επιστολή μετανοίας στην Ιερά Σύνοδο (για να ξεμπερδέψει)… Σε αντίθεση με την Ακριβοπούλου που καθάρισε με ένα τυπικό συγγνώμη!

Και είναι γεγονός ότι ο Βερύκιος μπήκε σε περιπέτειες μετά τον αφορισμό (που δεν είναι καθόλου απλό) του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλειας, με αποτέλεσμα να στείλει επιστολή στη ΔΙΣ για την παραποιημένη εικόνα της Παναγίας όπου σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Συνόδου Μητροπολίτη Σύρου Δωροθεου ότι πράγματι: ” Ανεγνώσθη η επιστολή-δήλωση μετανοίας, την οποία ο κ. Βερύκιος απέστειλε στην Ιερά Σύνοδο. Η Ιερά Σύνοδος επισημαίνει το μέγιστο λάθος και το μέγιστο σφάλμα το οποίο διεπράχθη δια της παραποιήσεως του Αγιωτάτου προσώπου της Παναγίας όμως στην μακροθυμία που δείχνει πάντοτε η Εκκλησία, εδέχθη και την μετάνοια του κ. Βερυκίου”.

Αντίθετα η Κατερίνα Ακριβοπούλου καθάρισε με ένα συγγνώμη δημόσια από την εκπομπή της στην ΕΡΤ, μετά τις μηνύσεις που απείλησαν να καταθέσουν οι Μητροπολίτες Μεσσηνίας και Πειραιώς!

Άδικο λοιπόν έχουν οι βουλευτές όταν μιλάνε για δυο μέτρα και δυο σταθμά!

Comments are closed.