Στο ΚΙΝΑΛ έχουν χιούμορ και στη ΝΔ αυτογνωσία

 

Οι υποψηφιότητες Χαρδαβέλλα και Πρετεντέρη μιλούν από μόνες τους…

Από τη μια πλευρά είναι άδικη η σύγκριση μεταξύ των δημοσιογράφων Πρετεντέρη και Χαρδαβέλλα, διότι έχουν υπηρετήσει διαφορετικές σχολές δημοσιογραφίας και από την άλλη ενδεικτική τού πώς αντιλαμβάνονται τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους στη ΝΔ και πώς στο ΚΙΝΑΛ! Αν στο τελευταίο προστεθεί και η διαρροή που θέλει τον σεξολόγο Θάνο Ασκητή να συμμετέχει – επίσης, στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ στον Δυτικό Τομέα, τότε συμπληρώνεται το παζλ που αποτυπώνει τους ογκόλιθους της σκέψης που στεγάζονται στα ιστορικά – πλην πολύπαθα (από τις μολότοφ) γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη!

Βεβαίως – ανεξάρτητα από τις κρίσεις που έχουν καταγραφεί από τη στιγμή που ακούστηκαν τα ονόματα των Χαρδαβέλλα – Ασκητή για τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ και της σκόνης που σηκώθηκε, η Φώφη Γεννηματά και οι συνεργάτες της διατηρούν πάντα το αποκλειστικό προνόμιο να τρολάρουν ή και να αυτοτρολάρονται!

Κατά συνέπεια αν το κίνητρο της διαρροής για τις συγκεκριμένες υποψηφιότητες δεν είναι ένας τρόπος να αποδείξουν ότι το χιούμορ σπανίζει και ενίοτε χαρίζει ζωή… Τότε το μόνο που ερμηνεύει αυτό που συμβαίνει έρχεται από τα χείλη ενός αμερικανού συγγραφέα που έλεγε: Η ευφυΐα έχει τα όριά της, αλλά η βλακεία δεν έχει αυτό το μειονέκτημα!

Αντίθετα στην περίπτωση της ΝΔ με τις φήμες περι υποψηφιότητας του Γιάννη Πρετεντέρη και ειδικότερα στο ψηφοδέλτιο για την ευρωβουλή ταιριάζει περισσότερο η φράση του Φρόιντ: Από λάθος σε λάθος ανακαλύπτει κανείς ολόκληρη την αλήθεια!

Για την υποψηφιότητα Πρετεντέρη όμως γράφει αποκλειστικά η εφημερίδα “ΕΣΤΙΑ” επικαλούμενη πηγές της: Στο τραπέζι έχει πέσει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες το όνομα του εμβληματικού δημοσιογράφου της κεντροαριστεράς Γιάννη Πρετεντέρη ο οποιος υπερασπίζεται με σθένος κατά καιρούς αρθρογραφώντας σε ημερήσια εφημεριδα τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Πρετεντέρης πάντως όταν ερωτάται απαντά “Μην ακούτε”. Κάποιοι τον θεωρούν καλό υποδοχέα της κεντροαριστερής ψήφου στη ΝΔ. Όσοι εισηγούνται στον κ. Μητσοτάκη την επέλαση στο χώρο της κεντροαριστεράς επιχειρηματολογούν ότι τέτοιου είδους υποψηφιότητες θα επιταχύνουν τη μαζική προσχώρηση ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ.

Comments are closed.