Μόνος του στην κούρσα της τηλεοπτικής αδειοδότησης ο Μαρινάκης

Δεν υπάρχει ενδιαφέρον από άλλον επιχειρηματία

Παρά τα όσα λέγονται κατά καιρούς δεν φαίνεται ότι θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση τηλεοπτικής άδειας, εκτός του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο επιχειρηματίας όπως όλα δείχνουν θα είναι μόνος του στην κούρσα της επαναπροκήρυξης από το ΕΣΡ των αδειών που εχουν μείνει αδιάθετες. Εως αυτήν τη στιγμή και παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί σε επιχειρηματίες προκειμένου να διεκδικήσουν τη μια απο τις δυο άδειες δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Θυμίζουμε οτι στα μέσα του περασμένου Οκτώβρη ο Βαγγέλης Μαρινάκης δια της ALTER EGO κατέθεσε στο ΕΣΡ αίτηση για αδεια σταθμού πανελλαδικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου, μαζί με την εγγυητική επιστολή των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ στην αρχή της τρέχουσας εβδομάδας σύμφωνα με ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης εστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη για τη δημοπρασία δυο τηλεοπτικών αδειών. Επισης, σύμφωνα με το νόμο μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης απαιτείται χρονικό διάστημα 45 ημερών για την υποβολή αιτήσεων… Δηλαδή η διορία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Στην περίπτωση λοιπόν που υπάρξουν περισσότεροι απο δυο ενδιαφερόμενοι το ΕΣΡ θα προχωρήσει σε δημοπρασία με τιμή εκκίνησης τα 35 εκ ευρώ.

Αλλα όπως σημειώθηκε δεν υπάρχει ενδιαφέρον πέρα του Βαγγέλη Μαρινάκη που ήδη ετοιμάζει την ιντερνετική εκδοχή για τα μέσα Μαρτίου.

Τέλος, σύμφωνα πάντα με τη σχετική νομοθεσία και στην περίπτωση που ο φάκελος της ALTER EGO πάρει το πράσινο φως οι διαδικασίες που απαιτούνται (υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων, ενστάσεις κλπ), η άδεια στον Βαγγέλη Μαρινάκη δεν θα δοθεί πριν τον Οκτώβριο του 2019… που σημαίνει ότι οι εθνικές εκλογές θα εχουν προηγηθεί, είτε γίνουν στο τέλος της τετραετίας είτε πρόωρα το Μάιο ή νωρίτερα!

Comments are closed.