Ποιος θα λυγίσει πρώτος ο ΣΚΑΙ, η ΝΔ ή ο Κανάκης;

Πόσο θα αντέξει η ιδιοκτησία του καναλιού τα χτυπήματα του “Ράδιο αρβύλα” στον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Κατά κοινή ομολογία η πρεμιέρα του “Ράδιο Αρβύλα” στον ΣΚΑΙ ήταν πολύ καλή και είχε από όλα! Απο τρολάρισμα του ενημερωτικού χαρακτήρα του καναλιού και των παρουσιαστών του, έως εύστοχες κριτικές για τα ριάλιτι (βλ. My style rocks και Power of love) που φιλοξενεί στο πρόγραμμα του. Ιδιαίτερα όμως αιχμηρή ήταν η τοποθέτηση Κανάκη λέγοντας οτι το κανάλι κατάφερε να συνδυάσει τον εθνικισμό της κοινωνίας με τα ριάλιτι, εννοώντας το ελληνοτουρκικό survivor!

Επιπλέον με σφοδρότητα επιτέθηκε η εκπομπή στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων και για τις δηλώσεις του σχετικά με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (σε συζήτηση που είχε με τον Μακρόν και τον Αναστασιάδη)… Χωρίς να χαριστεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας οτι αν ήταν πρωθυπουργός θα ψήφιζε κι αυτός τη συμφωνία των Πρεσπών!

Επισης αντικείμενο σκληρής κριτικής έγιναν ο Πάνος Καμμένος, ο Παύλος Πολάκης, οι τελευταίες εξελίξεις στη Βουλή… Ενώ χωρίς αμφιβολία ξεχώρισε το ρεπορτάζ που υποδύθηκαν οι συντελεστές της εκπομπής για την οικογένεια που της είχαν κόψει νερό, φως κλπ και είχε παρουσιάσει ο ΣΚΑΙ στο δελτίο του πριν λίγες εβδομάδες!

Μπορεί λοιπόν η συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα ως προς το περιεχόμενο της εκπομπής να ήταν και για το αν η κριτική στόχευε περισσότερο την κυβέρνηση και λιγότερο την αξιωματική αντιπολίτευση… Ωστόσο πέρα απο τη μεζούρα που έβγαλαν ορισμένοι για να υποστηρίξουν αδίκως οτι η εκπομπή προσαρμόστηκε στην αντικυβερνητική στάση του καναλιού… Το ερώτημα δεν είναι αριθμητικό για να μετρήσει κανείς τα βίντεο του Τσίπρα ή του Μητσοτάκη, αλλά αν ο σταθμός καταφέρει να απορροφήσει τους κραδασμούς απο τις πιέσεις που θα δεχθεί… Και κυρίως αν αντέξει τη σκληρή κριτική προς τα φιλικά πρόσωπα για το κανάλι;

Με άλλα λόγια το πρόβλημα για τον ΣΚΑΙ και την ιδιοκτησία του, δεν θα είναι η κριτική στην κυβέρνηση και τον Τσίπρα (αναμενόμενο), αλλά η κριτική στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη! Πόσο θα αντέξει η Πειραιώς τα χτυπήματα στον αρχηγό της; Ποιος θα λυγίσει πρώτος, ο Γιάννης Αλαφούζος, ο Αντώνης Κανάκης ή η ΝΔ;

Comments are closed.