Η αμαρτία του Καμπουράκη

και η κάλυψη από την ΕΡΤ της εκτόξευσης του ελληνικού δορυφόρου HELLAS SAT 4

Τριτη βράδυ και ο Δημήτρης Καμπουράκης όπως εξομολογείται στη στήλη του στο liberal.gr έκανε ζαπινγκ, οταν ξαφνικα βλέπει ενα “Αλλόκοτο πάνελ στην ΕΡΤ με δυο κυρίους που δεν γνώριζα και στη μέση τον Διονύση Σιμόπουλο, τον αστρονόμο. Ειχαν και ενα χρονόμετρο κάτω δεξιά που μετρούσε προς τα πίσω”.

Ο δημοσιογράφος αναφέρεται στην έκτακτη ενηρωτικη εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης το βράδυ της Τρίτης που κάλυπτε την εκτόξευση του ελληνικού δορυφόρου “HELLAS SAT 4” απο το διαστημικό κέντρο της Γαλλικής Γουιάνας. Αφου λοιπον περιγράφει τις σκέψεις του για τη σκοπιμότητα μιας τέτοιας εκπομπής σημειώνει “Απο περιέργεια έμεινα να δω τι λένε. Μια γιγαντοοθόνη που υπήρχε στο στούντιο, έδειχνε έναν τεράστιο λευκό πύραυλο σε στάση εκτόξευσης. «Καινούριο τηλεπαιχνίδι θα ‘ναι» σκέφτηκα προς στιγμήν, αν και οι παρουσίες του Σιμόπουλου και της συναδέλφου Αντριάνας Παρασκευοπούλου σε κάτι άλλο παρέπεμπαν. Σε κάτι ειδησεογραφικό και επιστημονικό μαζί. Ώσπου άρχισε να μιλά ένας από τους καλεσμένους και να εξηγεί τη διαδικασία με την οποία ο ελληνικός δορυφόρος Hellas Sat 4 θα εκτοξευτεί στο διάστημα και τι χρήσιμο πράγμα που είναι αυτό για την πατρίδα μας”.

Τελικά ο Δημήτρης Καμπουράκης παρα τις ενστάσεις του οτι η εκπομπή είχε και προπαγανδιστικά χαρακτηριστικά καταλήγει λέγοντας “Να πω την αμαρτία μου: Εν τελεί μου άρεσε η εκπομπή, παρά το υποδόριο προπαγανδιστικό της περιεχόμενο. Στο κάτω-κάτω, ένα ελληνικό βήμα είναι. Από κάτι μαγειρικές, μοδιστρικές και τηλεοπτικά καμάκια, προτιμότερο ήταν αυτό το πρόγραμμα”.

Σημειώνεται οτι η έκτακτη εκπομπή της ΕΡΤ σημείωσε μέσο όρο 5,1% και την είδαν σε απόλυτους αριθμούς τηλεθεατών 249.000.

Comments are closed.