Εμφανίζουν τον Ν. Παναγιωτόπουλο να έχει συνομιλία με Πολάκη μέσω Facebook για το δάνειο του

Στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος κατέφυγε ο δημοσιογράφος 

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση του 

Αυτό το τρολ με κάκιστο μοντάζ επιχειρεί να συκοφαντήσει και να δημιουργήσει εντυπώσεις σχετικά με δήθεν επικοινωνία μου με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παυλος Πολακης και μάλιστα μέσω FB σχετικά με το δάνειο του. Το θέμα δεν είναι μόνο η κακοήθεια, η συκοφαντία του ζητήματος αλλά η συντονισμένη και σχεδιασμένη επίθεση από κατασκευασμένους λογαριασμούς δημιουργώντας fake news.
Ήδη έχει αναλάβει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος για τα φαιδρό αυτό θέμα αλλά το ουσιαστικό ζήτημα είναι το θεσμικό πλαίσιο που μας αφήνει απροστάτευτους από κάθε κακοήθεια και σκοτεινούς μηχανισμούς δημιουργίας εντυπώσεων και παραπληροφόρησης.
Είναι ξεκάθαρο το ποιες μεθόδους χρησιμοποιούν οι δημιουργοί των fake news, ώστε να πετύχουν τον σκοπό τους και να μην μπορούν να τους ανακαλύψουν οι θεσμικοί παράγοντες και οι αρχές που είναι υπεύθυνες για την προστασία από τα fake news.
Βέβαια τα fake news υπάρχουν γιατί δεν υπάρχει διαφάνεια στις μεγάλες πλατφόρμες κι αυτές πρέπει να αποδείξουν ότι μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα παρενόχλησης ή ρητορικής μίσους.
Το προβληματικό και επικίνδυνο είναι το γεγονός ότι σε αυτήν την πρόκληση με τα fake news, εξτρεμισμό, πόλωση, ρητορική μίσους, trolling, προστασία της ιδιωτικής ζωής και εκφοβισμό, οι πολίτες βρίσκονται σε μειονεκτική θέση και απροστάτευτοι. Αλλά και χώρες, τη στιγμή που διακυβεύονται κρίσιμα ζητήματα, εθνικά, οικονομικά και κυριαρχικά!
Το διαδίκτυο τρέχει πιο γρήγορα από το δίκαιο; Την εθνική ασφάλεια;
Υπάρχουν όπλα για τους υβριδικούς πολέμους που εξελίσσονται;
Οι απαντήσεις έχουν ήδη αργήσει…

Comments are closed.