Τη δημοσκόπηση της Prorata περιμένουν στο Μαξίμου

 

Είναι ξεκάθαρο περισσότερο απο οποιαδήποτε άλλη στιγμή – συνομιλώντας με κυβερνητικούς παράγοντες, ότι στόχος του Μαξίμου είναι η εξάντληση της τετραετίας! Αυτό λένε σε όλους τους τόνους, αυτό διαρρέεται και στα φιλοκυβερνητικά έντυπα. Και το ερώτημα είναι από πού αντλούν την αισιοδοξία τους; Διότι κανείς δεν αμφισβητεί (ακόμη και οι Συριζαίοι) την πρωτιά της ΝΔ (όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις)… Αμφισβητούν όμως τη διψήφια διαφορά και μια σειρά άλλων στοιχείων που σπανίως μεταδίδονται ή δημοσιεύονται και τα οποία κατά τους εκλογολόγους του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι το “παιχνίδι” δεν είναι χαμένο!

Για αυτό και όταν ο λόγος φθάνει στις δημοσκοπήσεις η μοναδική εταιρία που τα κυβερνητικά στελέχη, εμπιστεύονται, συμβουλεύονται και ασπάζονται σαν ευαγγέλιο είναι η Prorata (που συνεργάζεται με την “Εφημερίδα των Συντακτών”)! Η συγκεκριμένη εταιρία στην πρόθεση ψήφου – σταθερά από το Σεμπτεβριο, καταγράφει τη διαφορά στις 5,5 μονάδες υπέρ της ΝΔ.

Έτσι και τώρα λοιπόν η κυβέρνηση περιμένει τη νέα δημοσκόπηση της Prorata, προκειμένου να μελετήσει τα νέα δεδομένα σε σχέση με το Φεβρουάριο που όπως ήδη αναφέρθηκε η διαφορά ήταν στις 5,5 μονάδες. Επιπλέον στην τελευταία δημοσκόπηση της εταιρίας που δημοσιεύθηκε στην “ΕφΣυν” στις αρχές του προηγούμενου μήνα, εκτός από τη μονοψήφια διαφορά (στοιχείο που θεωρούν ρεαλιστικό στο κυβερνητικό στρατόπεδο μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης), το ΚΙΝΑΛ εμφάνιζε πτώση μια μονάδα (σε σχέση με το Σεπτέμβριο), ενώ καταγράφονταν και μια σειρά θετικών αντιδράσεων της κοινής γνώμης για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης (όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων κ.α).

Τέλος ως προς την εμμονή των Συριζαίων για τη συγκεκριμένη εταιρία δεν πρέπει κανείς να λησμονεί ότι η Prorata ήταν η μοναδική εταιρία που έπεσε μέσα στο δημοψήφισμα του 2015!

Comments are closed.