Θετική εξαίρεση για την ΕΡΤ

… η “Πρωινή Είδηση” με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Μαρία Αλεξάκη γράφει το “Βήμα”

Για “Αέναη χειμερία νάρκη της ΕΡΤ” κάνει λόγο ρεπορτάζ του “Βήματος” μιλώντας για φτωχό πρόγραμμα, φιλοκυβερνητική ενημέρωση, ακριβές αθλητικές μεταδόσεις και χαμηλά ποσοστά τηλεθέασης.

“Η ΕΡΤ μοιάζει με έναν γίγαντα, αν αναλογιστεί κανείς ότι τα συνολικά της έσοδα, κυρίως από το ανταποδοτικό τέλος, αναμένεται να ξεπεράσουν το 2019 τα 190 εκατ. ευρώ” γράφει στο ρεπορτάζ του ο δημοσιογράφος Δημήτρης Γαλάνης και τονίζει ότι στον τομέα της ψυχαγωγίας “Το πρόγραμμα χαρακτηρίζεται από τη σχεδόν παντελή έλλειψη ελληνικών παραγωγών και επικεντρώνεται κυρίως στις ξένες σειρές, τις οποίες οι περισσότεροι έχουμε ήδη δει μέσα από άλλους διαύλους” για να συνεχίσει υποστηρίζοντας ότι “Με παραγωγές ελληνικής μυθοπλασίας η δημόσια τηλεόραση θα μπορούσε να προσφέρει ζωτική βοήθεια σε έναν τομέα που περιλαμβάνει πολλές ειδικότητες – καλλιτεχνικές και τεχνικές. Η μοναδική απόπειρα για ελληνική μυθοπλασία που χαρακτηρίστηκε μάλιστα ως η πιο ακριβή παραγωγή της ΕΡΤ, είναι η μεταφορά του μυθιστορήματος του Στρατή Μυριβήλη Η ζωή εν τάφω, η οποία όμως δεν κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον των τηλεθεατών”.

Ομως και αυτό έχει το ενδιαφέρον του το δημοσίευμα αναγνωρίζει και θετικές εξαιρέσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά την πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο: “Ωστόσο ο κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του για να… επιβεβαιώνεται. Μια απο αυτές η καθημερινή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ 1 “Πρώτη Είδηση” με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Μαρία Αλεξάκη. Γρήγορο μαγκαζίνο, ανταποκρίσεις από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ειδήσεις χωρίς “χρωματισμό” και “ενορχηστρωμένους διαπληκτισμούς” πολιτικών, από τις 5.50 το πρωί και σε τρεις ώρες δίνει μια πλήρη εικόνα της επικαιρότητας και όχι μόνο”.

Comments are closed.