Ο Πορτοκάλογλου και το σάουντρακ της νίκης Μητσοτάκη

… στις εκλογές

Την άνοιξη του 2017 στην “Καθημερινή” είχε δηλώσει “Οι αγανακτισμένοι έγιναν διορισμένοι”… Πριν λίγες ημέρες στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγο του πήγαν να τον ακούσουν… Και εχθές το βράδυ στη συνέντευξη στο OPEN όταν η Ελλη Στάη ρωτάει τον πρόεδρο της ΝΔ για το brain drain εκείνος απαντά με τραγούδι του!

Είναι προφανές ότι ο Νίκος Πορτοκάλογλου μπορεί να μην έχει “πολιτογραφηθεί” – επισήμως ακόμη, στη γαλάζια παράταξη, σίγουρα όμως θα “υπογράψει” το σάουντρακ το βράδυ των εκλογών εάν νικήσει η ΝΔ (τοπικές, ευρωεκλογές, εθνικές κλπ)! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στα εκλογικά κέντρα του κόμματος τα τραγούδια του θα δίνουν τον παλμό στους χορούς των νικητών!

Κάπως έτσι λοιπόν ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ερωτήθηκε από την Ελλη Στάη για τους νέους Έλληνες επιστήμονες που μετανάστευσαν απάντησε: “Ο Νίκος Πορτοκάλογλου έγραψε ένα τραγούδι πριν 25 χρόνια “Τα καράβια μου καίω”. Και όταν λέει “Από πείσμα και τρέλα θα ζω σε τούτη τη χώρα ώσπου να βρω νερό γιατί ανήκω εδώ”. Αυτός ο στίχος νομίζω κάπου μας ακουμπάει όλους. Ακουμπάει και τη γενιά του brain drain. Απλά ξέρετε ποια ειναι η διαφορά; Δεν μπορούμε να μένουμε μόνο στο πείσμα και στην τρέλα. Χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω. Δηλαδή η αγάπη μας για την Ελλάδα πια δεν μπορεί να είναι απλά μια ρομαντική αναζήτηση ενος ένδοξου παρελθόντος… Χρειάζονται και προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να ζήσει, να εργαστεί, να κάνει οικογένεια στη χώρα μας και να ζήσει τη ζωή του όσο καλύτερα μπορεί. Αυτή είναι η δουλειά μας”.

Comments are closed.