Ηλίας Καλαϊτζής: Πατέρας 4 παιδιών ο αστυνομικός που γκρεμίστηκε σε χαράδρα

 

Θρήνος στην Πρέβεζα για τον Ηλία Καλαϊτζή που σκοτώθηκε στην Τύμφη. Ο 39χρονος αστυνομικός, πατέρας 4 παιδιών, έπεσε το Σάββατο σε χαράδρα ανήμερα των γενεθλίων του. Εντοπίστηκε την Κυριακή νεκρός σε βάθος 700 μέτρων μετά από πολύωρες έρευνες.

Ο 39χρονος αστυνομικός Ηλίας Καλαϊτζής έχασε τη ζωή του στην Τύμφη, όπου είχε πάει με δύο φίλους του για πεζοπορία. Οι τρεις τους επιχείρησαν να φτάσουν στο καταφύγιο της Αστράτας από δύσβατο μονοπάτι. Ο άτυχος άνδρας γλίστρησε και έπεσε στη χαράδρα.
Αμέσως στήθηκε γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του κάτω από πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες. Τελικά ο 39χρονος αστυνομικός εντοπίστηκε νεκρός το μεσημέρι της Κυριακής σε βάθος 700-800 μέτρων..
Μόλις η σύζυγός του μόλις πληροφορήθηκε ότι ο άνδρας της αγνοούνταν, απηύθυνε δραματική έκκληση μέσω Facebook: «Ο φίλος σας αγνοείται σε μία χαράδρα, κάντε μία προσευχή για να επιστρέψει στα παιδιά του», έγραψε . Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός ότι ο άτυχος άνδρας είχε χθες τα γενέθλια του.

Ο Ηλίας Καλαϊτζής αγαπούσε το τρέξιμο στο βουνό. Σε παλαιότερο άρθρο του είχε περιγράψει τα συναισθήματα του από την επαφή με τη φύση:
«Ακόμα ο νους μου βρίσκεται στους ήχους της άγριας φύσης, τις εικόνες που δεν μπορούν εύκολα να ξεκολλήσουν τα μάτια από πάνω, εκεί που ξαφνικά ακούς μια πανδαισία ήχων, από διάφορα πουλιά, εικόνες από μικρά και μεγάλα ερπετά να περνούν από μπροστά σου, το ορμητικό και άλλοτε ποιο ήρεμο πεντακάθαρο νερό, από κάθε σημείο του φοβερού αγνώστου δάσους της Ροδόπης! Νιώθω πραγματικά τυχερός που μέσα σε τρία χρόνια που ξεκίνησα το τρέξιμο, κατάφερα πριν λίγες ημέρες να βρεθώ στην εκκίνηση ενός αγώνα -ορόσημο- για όποιον ασχολείται με το ορεινό τρέξιμο και όχι μόνο! Έναν αγώνα φτιαγμένο από ανθρώπους που βλέπεις στα μάτια τους το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν και στόχος τους είναι να ζήσει κάθε αθλητής αυτή την εμπειρία!»
Πηγή τα ΝΕΑ.gr

Comments are closed.