Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων για το Πάσχα

…αδειάζει η Αθήνα

Καθυστερήσεις στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου πριν και μετά τα διόδια της Ελευσίνας- Μέχρι το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης έφυγαν και απο τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 133.592 αυτοκίνητα

Όπου φύγει – φύγει… Με αεροπλάνα, βαπόρια, τρένα, λεωφορεία και αυτοκίνητα χιλιάδες εκδρομείς εγκαταλείπουν το κλεινόν άστυ δράττοντας τη συγκυρία της εξαήμερης «αργίας», λόγω των εορτών του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, που ακολουθεί.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η έξοδος παρουσίαζε αυξητικές τάσεις κυρίως στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όπου σημειώνοντας καθυστερήσεις πριν και μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

Σύμφωνα με την Τροχαία, που βρίσκεται σε όλα τα σημεία για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, ακόμα δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Η έξοδος για το Πάσχα αναμένεται ότι θα κορυφωθεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Μέχρι τις 21:00 το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης πέρασαν και απο τα δύο εθνικά δίκτυα, συνολικά 133.592 αυτοκίνητα (78.356 από την Αθηνών- Κορίνθου και 55.236 από την Αθηνών – Λαμίας).

Η κίνηση στα λιμάνια
Από το πρωί Μεγάλης Πέμπτης ιδιαίτερα αυξημένη ήταν η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου με χιλιάδες ταξιδιώτες να γεμίζουν τα καράβια με την πληρότητες να ξεπερνούν το 90%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμενικού, μόνο τη Μεγάλη Τετάρτη, από τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν 18 δρομολόγια, όταν πέρυσι είχαν γίνει 16, και αναχώρησαν 18.328 επιβάτες, σε σχέση με τους 14.954 του περασμένου έτους. Συνολικά 3.167 οχήματα αναχώρησαν χθες, όταν πέρυσι ήταν 2.458 αυτοκίνητα.
Τη Μεγάλη Παρασκευή η έξοδος αναμένεται να κορυφωθεί, καθώς το κλεινόν άστυ θα «εγκαταλείψει» μεγαλύτερος αριθμός εκδρομέων.
Πηγή protothema.gr

Comments are closed.