Τελευταία ευκαιρία για τον Μακρόν

…να βάλει τέλος στην κοινωνική κρίση

Τελευταία ευκαιρία για τον Μακρόν, να βάλει τέλος στην κοινωνική κρίση. Eδωσε (χθες) το απόγευμα μαραθώνια συνέντευξη Τύπου, ενώπιον 300 δημοσιογράφων.
Ο Γάλλος πρόεδρος, υποσχέθηκε μεταξύ άλλων μείωση της φορολογίας εισοδήματος κατά 5δισ, για τους εργαζόμενους της μεσαίας τάξης. Δεν επωφελούνται τα κατώτερα λαικά στρώματα. Για να χρηματοδοτήσει την τρύπα που θα δημιουργηθεί, εξετάζει να βάλει τους Γάλλους να δουλεύουν περισσότερο.
Ενα μήνα πριν απο τις ευρωεκλογές, ο Μακρόν ανακοίνωσε επίσης πως οι συντάξεις εως 2000 ευρώ, θα υπολογίζονται με βάση τον πληθωρισμό απο την 1η Ιανουαρίου 2020 και απο το 2021, το μέτρο θα ισχύσει για όλες τις συντάξεις.
Βασικά επαναφέρει ένα μέτρο που ο ίδιος είχε καταργήσει.
Ο Μακρόν απορρίπτει: την επαναφορά του φόρου αλληλεγγύης στα υψηλά εισοδήματα, την διοργάνωση Δημοψηφίσματος Πρωτοβουλίας Πολιτών, γνωστό με το ακρωνύμιο «RIC» (Referendum d’ initiative citoyenne), ενώ δεν επιθυμεί αναθεώρηση του ρόλου της λευκής ψήφου. 3 απο τα βασικά αιτήματα των Κίτρινων Γιλέκων.
Εγκαταλείπει τις περικοπές 120.000 θέσεων εργασίας στο δημόσιο τομέα.
Ερωτώμενος για το αν θα θέσει υποψηφιότητα για μια δεύτερη προεδρική θητεία, απάντησε πως το μόνο που τον νοιάζει είναι να πετύχει τη θητεία του. Σύμφωνα όμως με δημοσιεύματα, ο Μακρόν έχει αναθέσει στο επιτελείο του τον σχεδιασμό στρατηγικής, για την εξεύρεση χρηματοδότησης για την προεκλογική εκστρατεία το 2022.

από το FB της Μαρίας Δεναξά

Comments are closed.