Η αχαλίνωτη φαντασία και η ναρκισσευάμενη επιπολαιότητα

Η γνωστή δημοσιογράφος Αναστασία Λαμπρία κόρη του αείμνηστου Τάκη Λαμπρία απαντά στον Μαστοράκη για τη συνέντευξη με τα παιδιά του Πολυτεχνείου

Ισως πέρασε απαρατήρητο, ενδεχομένως για τους νεότερους που δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα… Μιλώντας όμως ο Νικος Μαστοράκης στην εκπομπή “Βινύλιο” του ΣΚΑΙ (στην αρχή της εβδομάδας) για την περιβόητη συνέντευξη με τα παιδιά του Πολυτεχνείου, επικαλέστηκε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Τάκη Λαμπρία (στο Λονδίνο) για να τον ρωτήσει τη γνώμη του, υποστηρίζοντας ότι τον παρότρυνε να την κάνει, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τελική του απόφαση.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μαστοράκης είπε οτι “Ο Ζουρνατζής (υφυπουργός της χούντας) με είχε πιέσει να την κάνω… Εγώ δεν ήθελα… Και στην τελευταια συνάντηση στο γραφείο του μου είπε θέλω να σας δώσω στο τηλέφωνο εναν φίλο σας για να σας πει τη γνώμη του”. Στο τηλέφωνο σύμφωνα με την αφήγηση Μαστοράκη ήταν ο Τάκης Λαμπρίας στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Σε αυτήν τη συνομιλία – σύμφωνα πάντα με τον Μαστοράκη, αφου ρώτησε τον Λαμπρία εαν ειναι αλήθεια οτι σκόπευε να επιστρέψει Ελλάδα για να βγάλει την Βραδυνη επι καθεστώτος Μαρκεζίνη… Επιπλέον τον ρώτησε αν συμφωνούσε να κάνει τη συνέντευξη για να του απαντήσει όπως είπε ο Λαμπρίας, “Κύριε Μαστοράκη σας συμβουλεύω να την κάνετε γιατι θα ειναι η πρώτη φορά που θα ακουστεί μια ελεύθερη φωνή στην τηλεόραση της χούντας”.

Αυτά είπε ο Νίκος Μαστοράκης στην εκπομπή “Βινύλιο” του Αντώνη Κανάκη τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Η κόρη του αείμνηστου Λαμπρία, η γνωστή δημοσιογράφος Αναστασία Λαμπρία την επόμενη ημέρα έγραψε στο Facebook: “Όταν αναφέρεσαι σε νεκρούς μπορείς να ξεστομίζεις ό,τι θες. Ως κόρη του Τάκη Λαμπρία αρνούμαι να σχολιάσω όσα αδιανόητα είπε χτες ο Νίκος Μαστοράκης. Η αχαλίνωτη φαντασία (understatement) και η ναρκισσευάμενη επιπολαιότητά του κάλπαζαν αυτοκαταστροφικά από τη δεκαετία του 60, τότε που ήταν ταλαντούχος μουσικός συντάκτης στην “Μεσημβρινή” με τον Λαμπρία διευθυντή και είχε βιαστεί να εμφανίσει ως νεκρό έναν διάσημο μουσικό που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο. Μνήμη έχουμε ακόμη. Πούλησε τα πάντα, στον Λαμπρία και τον Καραμανλή θα δίσταζε;”.

Comments are closed.