Έχουν μεταμορφώσει τη χώρα σε φιλόπτωχο ταμείο

Ο Καμίνης για τις προεκλογικές παροχές

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τον Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Ερωτηθείς γιατί φεύγει από την αυτοδιοίκηση
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Έκλεισα ένα κύκλο, το είχα πει από το 2010, πίστευα ότι δύο θητείες θα αρκούσαν και αυτό που προσπάθησα ήταν να στήσω πάλι το δήμο στα πόδια του γιατί ο δήμος είχε χρεοκοπήσει, να εξασφαλίσω ευρωπαϊκούς πόρους, να αρχίσω τα πρώτα έργα, να κάνω τον απαραίτητο σχεδιασμό για την πόλη και τώρα αφήνω 200 εκ. σε αυτούς που θα έρθουν, πλήρες σχέδιο και για τις γειτονιές και για το κέντρο της Αθήνας και παράλληλα είχα να στηρίξω πάνω από 30 χιλ. συμπολίτες μας.
Για τη συσπείρωση του κόσμου του ΚΙΝΑΛ
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Νομίζω πως την πάτησαν γιατί όλη αυτή η ιστορία με όλη αυτή την άγαρμπη υπουργοποίηση στελεχών μας τα οποία μόλις πριν από λίγο καταφέρονταν κατά του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε αυτό στον κόσμο ότι κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα και πάει να γίνει πλέον μια παρέμβαση στο χώρο μας με έναν πολιτικά τελείως ανήθικο τρόπο. Αυτό συσπείρωσε το εκλογικό σώμα αλλά πιστεύω ότι όσο πολώνεται η σχέση μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων αυτή τη στιγμή αυτό ευνοεί εμάς ακόμη περισσότερο γιατί η πόλωση αυτή είναι τεχνητή. Είναι μια πόλωση η οποία διώχνει τον κόσμο γιατί διεξάγεται σε ένα πάρα πολύ χαμηλό επίπεδο και εκεί πρέπει εκ αντιδιαστολής να εκτιμήσουμε τη στάση της κας Γεννηματά στη Βουλή στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας που κατατέθηκε η οποία κάλεσε και τα δύο κόμματα να αναλογιστούν τις ευθύνες τους γιατί μια αντιπαράθεση σε τέτοιο επίπεδο ανοίγει πια το δρόμο στους ακροδεξιούς δηλαδή είναι βούτυρο στο ψωμί τους.
Ερωτηθείς αν οι προεκλογικές παροχές μπορούν να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Ως πολιτική πρακτική είναι ότι το χειρότερο γιατί εδώ είναι εμφανής πλέον η πρόθεση της κυβέρνησης να εξαγοράσει τις συνειδήσεις των πολιτών. Είναι λυπηρό όμως και στο επίπεδο στο οποίο διεξάγεται γιατί αυτοί διέλυσαν μέσα από την οικονομική τους πολιτική την καταστροφική που διέλυσαν τη μεσαία τάξη, που κατέστρεψαν την αγορά, αφού τη στράγγιξαν με αυτή την άγρια φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές τους ανθρώπους τους έσπρωξαν στην εξαθλίωση και τώρα πάνε να τους εξαγοράσουν με τα 200 και τα 300€.Αυτή η συμπεριφορά είναι ειδεχθής από κάθε άποψη… Εύχομαι το εκλογικό σώμα να αποκρούσει αυτή την εξαγορά που πάει να γίνει των συνειδήσεων, να δώσει μια πολύ σαφή και αποφασιστική απάντηση, ένα όχι στην εξαθλίωση.
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν κοινωνική πολιτική δίνοντας ελεημοσύνη στην ουσία, έχουν μεταμορφώσει τη χώρα σε φιλόπτωχο ταμείο.

Comments are closed.