Σκάνδαλο «Ίμπιζα» στην Αυστρία

Σεξ και ναρκωτικά στο βίντεο που «έκαψε» τον αντικαγκελάριο!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις υποσχέσεις του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε στην ξανθιά Ρωσίδα ακολούθησε ξέφρενο πάρτι με σεξ και ναρκωτικά – Το υλικό είναι διάρκειας 60 λεπτών και απειλεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά τον ακροδεξιό πολιτικό

Σεξ, κόκα και άγρια πάρτι… Το επτάωρο βίντεο που «καίει» τον Χάιντς Κρίστιαν Στράχε έχει και πολλές πικάντικες λεπτομέρειες που πλήττουν ανεπανόρθωτα το κύρος και την υπόληψη του πρώην αντικαγκελάριου της Αυστρίας.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η αυστριακή εφημερίδα «Oesterreich», τα τελευταία 60 λεπτά στο επτάωρο βίντεο που γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2017 στην Ίμπιζα είναι «εκρηκτικά» για τον πρώην αντικαγκελάριο και τον στενό του συνεργάτη, Γιόχαν Γκουντένους.

Όπως αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα, την τελευταία μία ώρα, «υπάρχουν σεξ, κόκα και άγρια πάρτι». Σαμπάνια, ενεργειακά ποτά και χαβιάρι ήταν επίσης στη διάθεση της «παρέας». Η συζήτηση για επενδύσεις είχε λάβει τέλος για τους Στράχε και Γκουτένους. Την ίδια ώρα, η Ρωσίδα που είχε συστηθεί ως επενδύτρια και ανιψιά του Ρώσου ολιγάρχη Ιγκόρ Μακάροφ, δεν ξέρουμε τι ρόλο είχε εκείνα τα 60 λεπτά. Συμμετείχε ή όχι στο ροζ πάρτι;

Πάντως, ο Ρώσος ολιγάρχης θα κινήσει «γη και ουρανό», όπως είπε στην εφημερίδα Bild, για να εντοπίσει την μυστηριώδη ξανθιά, που ισχυρίστηκε ότι είναι ανιψιά του. Και η σύζυγος του Γκουντένους, Τατιάνα, που φαίνεται στα προηγούμενα βίντεο, πού ήταν εκείνα τα 60 λεπτά; Αυτή κάλεσε ταξί και αποχώρησε από το ξενοδοχείο την τελευταία ώρα.

Αυτά που συνέβησαν την τελευταία ώρα, στο επίμαχο βίντεο, δεν είχαν δει μέχρι τώρα το φως της δημοσιότητας. Μήπως όμως η σύζυγος του 49χρονου Στράχε τον εγκατέλειψε γιατί έμαθε για το ροζ περιεχόμενο του βίντεο; Μήπως η Φιλίπα ενημερώθηκε για την «ανάρμοστη» συμπεριφορά του συζύγου και της πατέρα του μονάκριβου παιδιού της;

Η δεύτερη σύζυγος του πρώην αντικαγκελάριου δεν είναι τυχαίο ότι τον εγκατέλειψε λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη του βίντεο από δύο γερμανικά ΜΜΕ παίρνοντας μαζί και τον μόλις πέντε μηνών γιο τους. Τα αυστριακά ΜΜΕ «βουίζουν» για κρίση στο γάμο τους. Σίγουρα, η Φιλίπα δεν ενοχλήθηκε μόνο από την παρουσία της γοητευτικής Ρωσίδας «επενδύτριας» που καθόταν στο πλευρό του συζύγου της. Κάτι άλλο ήταν αυτό που την όπλισε με θάρρος και πήρε το παιδί, βρίσκοντας καταφύγιο στους γονείς της.

Ο «δικηγόρος από τη Βιέννη»

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του πρώην αντικαγκελάριου της Αυστρίας, Γιόχαν Γκουντένους, ο άνθρωπος που οργάνωσε τη συνάντηση στο πολυτελές ξενοδοχείο στην Ίμπιζα το καλοκαίρι του 2017 είναι αυτός που έστησε την παγίδα στον πρώην αντικαγκελάριο Στράχε.

Πρόκειται για έναν δικηγόρο από τη Βιέννη, όπως επισημαίνει ο Γκουντένους σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse». Ο Γκουντένους, ο οποίος μιλάει άπταιστα τη ρωσική γλώσσα, είχε αναλάβει το ρόλο του μεταφραστή στη συνάντηση που είχαν το 2017 στην Ίμπιζα η Ρωσίδα επενδύτρια που δήλωσε ότι είναι ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη και ο Στράχε.

Στην συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα, ο Γκουντένους, πρώην επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελευθέρων, υποστηρίζει:
«Ένας κτηματομεσίτης τον οποίο γνωρίζουμε επί πολλά χρόνια επικοινώνησε μαζί μας και μας είπε ότι κάποιος ενδιαφέρεται για επενδύσεις»…

«Στη συνέχεια ο δικηγόρος έκανε την περαιτέρω επαφή, μου επιβεβαίωσε ότι η ταυτότητα των άμεσα ενδιαφερόμενων είναι γνήσια», είπε.

Βιεννέζος δικηγόρος «έστησε» την συνάντηση με την Ρωσίδα επενδύτρια

Τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο «Ibizagate» που έχει προκαλέσει πολιτική …καταιγίδα στην Αυστρία βλέπουν το φως της δημοσιότητας με την κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Κουρτς να βαδίζει σε τεντωμένο σχοινί και τον Χάιντς Κρίστιαν Στράχε να προσπαθεί να σώσει το γάμο του.

Σύμφωνα με τον στενό συνεργάτη του πρώην αντικαγκελάριου της Αυστρίας , Γιόχαν Γκουντένους, ο άνθρωπος που οργάνωσε τη συνάντηση στο πολυτελές ξενοδοχείο στην Ίμπιζα το καλοκαίρι του 2017 είναι αυτός που έστησε την παγίδα στον πρώην αντικαγκελάριο, Στράχε. Πρόκειται για έναν δικηγόρο από τη Βιέννη, όπως επισημαίνει ο Γκουντένους σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Die Presse» .

Ο Γκουντένους, ο οποίος μιλάει άπταιστα τη ρωσική γλώσσα, είχε αναλάβει το ρόλο του μεταφραστή στη συνάντηση που είχαν το 2017 στην Ίμπιζα η Ρωσίδα επενδύτρια που δήλωσε ότι είναι ανιψιά Ρώσου ολιγάρχη και ο Στράχε.

Στη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα, ο Γκουντένους, πρώην επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ελευθέρων, υποστηρίζει: «Ένας κτηματομεσίτης τον οποίο γνωρίζουμε επί πολλά χρόνια επικοινώνησε μαζί μας και μας είπε ότι κάποιος ενδιαφέρεται για επενδύσεις»… «Στη συνέχεια ο δικηγόρος έκανε την περαιτέρω επαφή, μου επιβεβαίωσε ότι η ταυτότητα των άμεσα ενδιαφερόμενων είναι γνήσια». «Στις 24 Μαρτίου του 2017 , έγινε μία πρώτη συνάντηση στη Βιέννη, στην οποία συμμετείχε και η ανιψιά του Ρώσου ολιγάρχη», όπως λέει ο Γκουντένους.

Στη Βιέννη, αντικείμενο της συνάντησης ήταν πιθανές επενδύσεις στην Αυστρία, με την πλευρά της Ρωσίδας «επενδύτριας» να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την υπόθεση των συμβολαίων οδοποιίας, τα οποία θα έχανε στο εξής η κατασκευαστική Strabag και θα τα αναλάμβανε η ίδια, όπως είχε υποσχεθεί ο Στράχε.

«Θέλουμε να προσπαθήσουμε να σας ωθήσουμε στην πρώτη θέση και μετά θα είμαστε οι καλύτεροι φίλοι που μπορεί να έχει κανείς», φέρεται να είπε ο συνεργάτης της Ρωσίδας στον Γκουντένους. «Ο Βιεννέζος δικηγόρος ήταν επίσης εκεί, αλλά όχι στην Ίμπιζα», προσθέτει.

Αν και δεν κατονομάζεται, το όνομα του δικηγόρου είναι γνωστό στους δημοσιογράφους, όπως γράφει η εφημερίδα «Bild».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γκουντένους εξέφρασε τον φόβο ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα κι άλλο από το βίντεο που θα τον φέρει σε δύσκολη θέση. Για το λόγο αυτό αποχωρεί από την πολιτική.

Ο πρώην αντικαγκελάριος προσπαθεί να σώσει το γάμο του

Μετά την αποκάλυψη του βίντεο που απεικονίζει τον πρώην αντικαγκελάριο της Αυστρίας το καλοκαίρι του 2017 σε βίλα στην Ίμπιζα ως teenager μέθυσο να προσφέρει δημόσιες συμβάσεις σε πάμπλουτη καλλονή Ρωσίδα έναντι πολιτικής υποστήριξης, η σχέση του Στράχε με την δεύτερη σύζυγό του δοκιμάζεται.

Για τον Στράχε, δεν έρχεται μόνο το τέλος του πολιτικού του βίου αλλά και του έγγαμου (βίου), όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Kronen Zeitung».

Η δεύτερη σύζυγός του, Φιλίπα Στράχε βρίσκεται στο σπίτι των γονιών της. Η κυρία Στράχε πήρε το μοναχογιό τους και εγκατέλειψε την συζυγική στέγη, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, η ίδια έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα.

Μάχη πολιτικής επιβίωσης θα δώσει ο Σεμπάστιαν Κουρτς ένα 24ωρο μετά τις ευρωεκλογές

Κι ενώ αποκαλύπτονται συνεχώς πληροφορίες για το «σκάνδαλο Ίμπιζα», και ο Στράχε προσπαθεί να σώσει το γάμο του, ο καγκελάριος της Αυστρίας ετοιμάζεται να δώσει μάχη πολιτικής επιβίωσης, μόλις ένα 24ωρο μετά τις ευρωεκλογές.

Τη Δευτέρα, ο Σεμπάστιαν Κουρτς θα αντιμετωπίσει πρόταση μομφής στο κοινοβούλιο, στον απόηχο του σκανδάλου διαφθοράς που διέλυσε τον κυβερνητικό συνασπισμό του με το ακροδεξιό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO).

Η ψηφοφορία θα κριθεί από την στάση που θα τηρήσουν οι Σοσιαλδημοκράτες και το Κόμμα των Ελευθέρων, που είναι το δεύτερο και το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο αντίστοιχα. Η παράταξη του Κουρτς, το Λαικό Κόμμα, ελέγχει μόλις 61 από τις 183 έδρες στην Βουλή, που σημαίνει ότι είναι ευάλωτη μετά την διάλυση της κυβερνητική συμμαχίας.Από την πλευρά του, ο Κόμμα των Ελευθέρων έχει ανακοινώσει πως θα καταψηφίσει την κυβέρνηση. Κατά συνέπεια ο Κουρτς κινδυνεύει να χάσει την καγκελαρία ενόψει των πρόωρων εκλογών που έχει προκηρύξει και κατά πάσα πιθανότητα θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο. Την ίδια ώρα, η επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών έχει ζητήσει αντικατάσταση όλων των μελών της κυβέρνησης από τεχνοκράτες.
Πηγή:protothema.gr

Comments are closed.