Διακαναλική Τσίπρα με τους παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων

… ή με τη β’ “εθνική”;

Σε διακαναλική συνέντευξη προσανατολίζεται ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη ματαίωση του debate και σύμφωνα με δημοσιεύματα πολλων sites η πιθανή ημερομηνία είναι η 4η Ιουλίου, δηλαδή τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές!

Ωστόσο το πλαίσιο είναι ακόμη υπο διαμόρφωση… Ενώ άγνωστο παραμένει ποιοι δημοσιογράφοι θα συμμετάσχουν και θα ανακρίνουν τον πρωθυπουργό. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ λέγεται ότι έχει γίνει πρόταση στους κεντρικούς παρουσιαστές των δελτίων ειδήσεων να υποβάλλουν τις ερωτήσεις, ώστε η διαδικασία να παραπέμπει σε debate και φυσικά για να έχει την απαραίτητη αίγλη! Επειδή όμως υπάρχουν κάποιες αρνήσεις, αλλά και εμπλοκές έτσι όπως εξελίχθηκε η υπόθεση της τηλεμαχίας, τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η κυβερνητική εκπρόσωπος Εφη Αχτσιόγλου, επισήμαναν ότι τα κανάλια μπορούν να επιλέξουν όποιον δημοσιογράφο επιθυμούν.

Για παράδειγμα όμως ο Νίκος Χατζηνικολάου είχε αρνηθεί να συμμετάσχει στο debate και ως εκ τούτου είναι αρκετά απίθανο να αλλάξει στάση… Ενώ είναι άγνωστο τι θα γίνει στην περίπτωση του ΣΚΑΙ, δηλαδή θα εξαιρεθεί από το εμπάργκο που έχει επιβάλει η κυβέρνηση ή όχι; Εαν εξαιρεθεί, το κανάλι θα εκπροσωπηθεί από τη Σια Κοσιώνη ή από άλλον δημοσιογράφο; Επίσης, από τον ALPHA θα συμμετάσχει ο Αντώνης Σροιτερ ή κάποιος άλλος δημοσιογράφος; Αντίστοιχα απο το STAR θα συμμετάσχει η Μάρα Ζαχαρέα, από το δελτίο της οποίας ο Τσίπρας εχθές το βράδυ ανακοίνωσε την πρόθεση του για τη διακαναλική; Τέλος το OPEN θα εκπροσωπηθεί από την Ελλη Στάη που με άρθρο της κατηγόρησε συναδέλφους της (για τη συμμετοχή τους στο debate);

Με άλλα λόγια και στην περίπτωση της διακαναλικης συνέντευξης του Τσίπρα που επιχειρεί να οργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ – παρά το γεγονος οτι δεν χρειάζονται συνεννοήσεις με τα άλλα κόμματα όπως στη ματαιοθείσα τηλεμαχία, η κατάσταση παραμένει ρευστή και αβέβαιη!

Το μόνο σίγουρο είναι η επιθυμία Τσίπρα να παραχωρήσει συνέντευξη θεωρώντας οτι θα του δοθεί η ευκαιρία τρία 24ωρα πριν τις εκλογές να πλήξει (σε διακαναλική σύνδεση) τον πολιτικό του αντίπαλο Κυριάκο Μητσοτάκη και κυρίως να τον κατηγορήσει για φυγομαχία! Την ώρα που η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Τσίπρα ότι επιχειρεί να στήσει ένα μονόλογο!

Comments are closed.