Συνάντηση Χατζηδάκη με τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο Jeffrey Sachs

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης είχε χθες συνάντηση με τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο Jeffrey Sachs, καθηγητή στο Columbia University και διευθυντή του United Nations Sustainable Development Solutions Network, ο οποίος είναι από τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες παγκοσμίως σε ζητήματα βιώσιμης ανάπτυξης και αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει σύγχρονες καινοτομίες, ώστε να συνδυάσει την προστασία του περιβάλλοντος με την προσέλκυση σημαντικών επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μεγάλη κλίμακα.
Ο κ. Χατζηδάκης υπογράμμισε ότι η στροφή της Ελλάδας σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα, και για αυτό τον σκοπό δίνεται έμφαση στην υιοθέτηση διεθνών καλών πρακτικών, με στόχο να μπορέσει η χώρα μας να γυρίσει σελίδα και να κάνει την υπέρβαση προς όφελος των σημερινών και των επόμενων γενιών.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι: Φοίβη Κουντουρή (καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Ανδρέας Παπανδρέου (καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Γιάννης Ιωαννίδης, (καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Sonia Ehrlich Sachs (διευθύντρια τομέα υγείας στο Centre for Sustainable Development, Columbia University), καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Περιβάλλοντος Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Comments are closed.