“Βάναυση συμπεριφορά με κλωτσιές καθημερινά στα πόδια του επί 1,5 μήνα”

Έκτορας Μποτρίνι

Ο δικηγόρος του 19χρονου μάγειρα για το βασανισμό του στο εστιατόριο του Μποτρίνι στην Κέρκυρα 

Ο δικηγόρος Στέφανος Νικόπουλος, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με το δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Αναφορικά με το βασανισμό του 19χρονου μάγειρα σε εστιατόριο στην Κέρκυρα
Σ.ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν θα χαρακτήριζα το περιστατικό αυτό παράξενο, θα το χαρακτήριζα ακατανόητο, συγκλονιστικό και πρωτοφανές. Ο 19χρονος είναι μαθητής στο ΙΕΚ Ακμη Θεσσαλονίκης προκειμένου να σπουδάσει τη μαγειρική τέχνη και από τις 25 Μαΐου μέχρι τις 29 Ιουλίου εργάστηκε στη συγκεκριμένη επιχείρηση. Από την πρώτη μέρα σχεδόν ο νεαρός υφίστατο συστηματική καθημερινή λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία σε πρώτη φάση ήταν από τους επικεφαλείς του τμήματος της κουζίνας που είχε την ευθύνη για τα κρύα πιάτα και στη συνέχεια από τον επικεφαλής της κουζίνας. Η απαξίωση στο πρόσωπό του με εξευτελιστικές εκφράσεις που τον υποτιμούσαν και του έθιγαν την τιμή και την υπόληψη, η βάναυση συμπεριφορά με κλωτσιές καθημερινά στα πόδια του επί 1,5 μήνα ήταν καθημερινό φαινόμενο. Αυτά τα κατέστησε γνωστά στο θείο του ο οποίος είναι επιχειρηματίας της Κέρκυρας, έκανε παρέμβαση στην επιχείρηση και του άλλαξαν πόστο.
Σ.ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτά μετέφερε στη μητέρα του και στο θείο του αλλά τους έλεγε ότι θα κάνω υπομονή γιατί πρέπει να πάρω την πιστοποίηση γιατί θέλω να κάνω πράξη το όνειρο μου.
Ερωτηθείς αν η ίδια συμπεριφορά συνέβαινε και σε άλλους συναδέλφους του
Σ.ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ναι και μάλιστα δύο εξ αυτών στη μηνυτήρια αναφορά που έχει κατατεθεί είναι μάρτυρες διότι συγκεκριμένα ο προηγούμενος στην ίδια θέση είχε υποστεί πολύ χειρότερα.
Σ.ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Συνέβαιναν αυτά τα γεγονότα από τις 25 μέχρι τις 29 επί καθημερινής βάσεως δηλαδή να του προκαλεί εγκαύματα στα χέρια, όχι από αμέλεια αλλά από δόλο κατά την πεποίθησή μου και να του καίει με καυτή σπάτουλα τα χέρια δεν άντεξε άλλο ο νεαρός…
Σ.ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Μου ήταν αδύνατον να έρθω σε επαφή με την ιδιοκτησία της επιχείρησης γιατί όταν που περιέγραψε όλη την κατάσταση την οποία βίωσε ο νεαρός συγκλονίστηκα και αυτό που προσπάθησα να κάνω ήταν να λειτουργήσω θεσμικά δηλαδή να υποβάλλω μηνυτήρια αναφορά κατά των φυσικών αυτουργών, κατά της υπεύθυνης του προσωπικού της επιχείρησης και κατά παντός υπευθύνου ο οποίος ενέχεται στη συγκεκριμένη υπόθεση με την ιδιότητα του φυσικού αυτουργού ή του απλού συνεργού ή του συναυτουργού. Αυτά επειδή έχουν δρομολογηθεί και έχουν πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη.
Σ.ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: Έχει διαταχθεί ιατροδικαστική εξέταση, συντάσσεται, πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί, θα ενσωματωθεί στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Κέρκυρας και θα πάρει το δρόμο της.

Comments are closed.