Ο Μπολσονάρο, οι ΜΚΟ και τα διεθνή ΜΜΕ

…που τώρα – 2 εβδομάδες μετά – πήραν χαμπάρι την καταστροφική πυρκαγιά στον Αμαζόνιο

Η μέρα εγινε νύχτα στο Σαο Πάολο το μεσημέρι της Δευτέρας, απο τον πυκνό καπνό απο την καταστροφική πυρκαγιά που μαίνεται στο δάσος του Αμαζονίου, περισσότερα από 2.700 χιλιόμετρα μακριά.
Το δάσος του Αµαζονίου, µε τα περίπου 400 δισ. δέντρα του, αποτελεί το μεγαλύτερο τροπικό δάσος παγκοσµίως, όπερ σηµαίνει ότι λειτουργεί ως πνεύµονας οξυγόνου, όχι µόνο για τη Βραζιλία ή τη Λατινική Αµερική αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, κατηγόρησε χθες τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι μπορεί να βάζουν φωτιές στον Αμαζόνιο για να πλήξουν την κυβέρνησή του, σε μια εμφανή προσπάθεια να αντικρούσει τη διεθνή κατακραυγή στα social media για τις πολιτικές του που επιβαρύνουν το περιβάλλον.
Ο Μπολσονάρο, είχε σπεύσει στα τέλη Ιουλίου να αποκηρύξει το γεγονός της αποψίλωσης του δάσους του Αµαζονίου ως fake news!
Δορυφορικές εικόνες που είδαν πρόσφατα το φως της δηµοσιότητας, εικόνες από το ίδιο το κρατικό ερευνητικό ινστιτούτο INPE της Βραζιλίας, φανερώνουν ότι οι αποψιλωµένες εκτάσεις στο δάσος του Αµαζονίου έχουν πολλαπλασιαστεί από τις αρχές του 2019, από τη στιγµή δηλαδή που ανέλαβε την προεδρία της χώρας ο Μπολσονάρο και έπειτα.
« Η προεδρία Μπολσονάρο ισοδυναμεί με ανυπολόγιστη καταστροφή για το δάσος του Αμαζονίου και τις φυλές που κατοικούν σε αυτό», είχε δηλώσει στην Deutsche Welle ο διευθυντής της οργάνωσης «Amazon Watch» Κριστιάν Πουαριέ.
Η πυρκαγιά στον Αμαζόνιο μαίνεται εδω και δυο εβδομάδες και απο την πρώτη στιγμή σήμαναν συναγερμό για την καταστροφη χρήστες των κοινωνικών δικτύων. Τα Διεθνή ΜΜΕ μόλις την αντιλήφθηκαν.

της Μαρίας Δεναξά – Facebook

Comments are closed.