Φωτιά στη Σάμο : Μαίνεται ανεξέλεγκτο το μέτωπο στο Μεσόκαμπο

Εκκενώθηκαν ξενοδοχεία

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε αργά το απόγευμα του Σαββάτου στην περιοχή Μεσόκαμπος Σάμου.

Η φωτιά καίει δασική έκταση με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δίνει μάχη για να περιορίσει την έκταση του μετώπου που πέρασε από την πάνω πλευρά του κεντρικού δρόμου και κατευθύνεται προς την κορυφογραμμή.

Στο σημείο επιχειρούν 31 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 88 εθελοντές με 27 οχήματα και τέσσερις υδροφόρες, ενώ περιοδικά κάνουν ρίψεις νερού τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε επιφυλακή το Λιμενικό για να απομακρύνει τουρίστες

Σύμφωνα με το δήμαρχο του νησιού, Χριστόδουλο Σεβαστάκη, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, εκκενώθηκαν 5 ξενοδοχεία, με 1.000 άτομα.

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, έχει ενημερωθεί η τοπική λιμενική υπηρεσία προκειμένου να απομακρύνει τους τουρίστες που βρίσκονται σε ξενοδοχειακή εγκατάσταση στην παραλία Γλυκόριζα, που βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς.

Όπως τονίζουν τόσο από την Πυροσβεστική, όσο και από το Λιμενικό Σώμα, οι πολίτες που βρίσκονται στη Γλυκόριζα δεν κινδυνεύουν από τη φωτιά, αλλά από τον καπνό που υπάρχει στην περιοχή.
Πηγή:tanea.gr

Comments are closed.