Καμίνης: Εγώ δυστυχώς δεν μπορούσα να συνεργαστώ με το υπ. Προστασίας του Πολίτη

Το υπουργείο κώφευε διαρκώς και για τις καταλήψεις και για την πλατεία Εξαρχείων

Ο βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Καμίνης, μίλησε στα Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.
Μεταξύ άλλων, τόνισε:
Αναφορικά με την επιχείρηση του Δήμου Αθηναίων στα Εξάρχεια
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Είναι η μοναδική ευκαιρία να ανασάνει η πρωτεύουσα γιατί όσο παραμένουν ανοιχτές αυτές οι πληγές των καταλήψεων σε 40 κτίρια, της ανομίας στα Εξάρχεια κι όλα αυτά η Αθήνα δε θα μπορέσει να ανακάμψει. Είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία. Εγώ τα χαιρετήσω αυτά τα πράγματα τα οποία γίνονται, συμπαρατάσσομαι απολύτως και με το δήμο φυσικά και με το υπουργείο.
Ερωτηθείς γιατί δεν είχε απομακρυνθεί το «ΚΕΠ των αναρχικών» επί της δημαρχίας του
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Γιατί δε ρωτάτε καλύτερα το υπουργείο γιατί δεν είχε απομακρυνθεί παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας, οχι μόνο γι’ αυτο και για πάρα πολλά άλλα ζητήματα. Εγώ δυστυχώς υπηρέτησα το Δήμο σε μια εποχή, από το ’15 τουλάχιστον και μετά, όπου δεν μπορούσα να συνεργαστώ με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ένας δήμαρχος που δεν έχει τη συνεργασία του υπουργείου δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του όπως θέλει. Το υπουργείο κώφευε διαρκώς και για τις καταλήψεις και για την πλατεία Εξαρχείων. Υπήρχαν εισαγγελικές παραγγελίες για όλα αυτά και το αυτί του Υπουργείου δεν ίδρωνε.
Ερωτηθείς πώς θα μπορέσει να διατηρηθεί η κατάσταση στα Εξάρχεια
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Θα πρέπει να υπάρχει σταθερή παρουσία της Αστυνομίας εκεί, όχι απουσία και που και που κανένα γιουρούσι να αδειάσουνε καμιά κατάληψη και πάλι απουσία. Μια σταθερή κανονική παρουσία της Αστυνομίας, έτσι θα λυθεί το πρόβλημα.
Ερωτηθείς ποια στάση θα πρέπει να κρατήσει το ΚΙΝΑΛ στην υπόθεση Novartis
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Έχουμε πει ότι την πρόταση για την προανακριτική επιτροπή θα την υπερψηφίσουμε, θα την στηρίξουμε. Θα πρέπει η Βουλή να διερευνήσει τις ποινικές ευθύνες, να βρει τα συγκεκριμένα αδικήματα που έχουν διαπραχθεί, να τα περιγράψει, να τα θεμελιώσει στον ποινικό κώδικα και να προχωρήσει και να δούμε αν θα ασκηθεί η ποινική δίωξη. Όλα αυτά έχουν διαδικαστικά βήματα πάρα πολύ συγκεκριμένα ότι καταρχήν υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις ότι έχουν διαπραχθεί αξιόποινες πράξεις, αυτό είναι γνωστό, εστιάζονται στο πρόσωπο του κ. Παπαγγελόπουλου και από εκεί και πέρα θα προχωρήσουμε και διαρκώς η επιτροπή ασκώντας τα καθήκοντά της θα εντοπίζει και συγκεκριμένες ευθύνες.
Ερωτηθείς αν σωστά η κυβερνητική πλειοψηφία άφησε εκτός τον κ Τσίπρα
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Είναι μια κίνηση τακτικής η οποία ωφελεί τη ΝΔ από δύο πλευρές. Το πρώτο είναι ότι δεν «ηρωοποιεί» τον κ. Τσίπρα και δεν τον «θυματοποιεί» για να του δώσει το πρόσχημα να φωνάζει ότι διώκεται πολιτικά κλπ, κατά δεύτερο λόγο τον αφήνει και το απυρόβλητο και μπορεί έτσι να προωθεί και το δικομματισμό που επιθυμεί ο κ.Μητσοτάκης, οπότε είναι διπλό το όφελος σε αυτή την περίπτωση. Αν ήμουνα εγώ πλειοψηφία θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα.
Για τη διαδικασία αναθεώρησης του συντάγματος
Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ: Θα δούμε την πρόταση της κυβέρνησης όταν θα έρθει, εμείς έχουμε κάνει τη δικιά μας πρόταση.

Comments are closed.