Αράχοβα την Πρωτοχρονιά; Ποτέ!

Φαντάσου αυτό: υπέροχα ασβεστωμένα σοκάκια στολισμένα με πολύχρωμα λαμπάκια και πίσω από τις βιτρίνες των καταστημάτων χιονισμένες φάτνες με χοντρούς αλλά τόσο γλυκούς Άγιους Βασίληδες!

Συνέχισε να φαντάζεσαι! Άσπρα σπιτάκια με μπλε παράθυρα στολισμένα φυσικά με χριστουγεννιάτικα στολίδια και ένα γιαλό που τώρα τις γιορτές είναι τόσο γεμάτος με μικρά πολύχρωμα φωτάκια έτσι ώστε μέχρι και από την Τήνο μπορούν να τον χαζέψουν!

Για πιο λόγο λοιπόν να πας στη ‘’Μύκονο’’ του χειμώνα όταν μπορείς να περάσεις μαγευτικές γιορτές στην μία και μοναδική Μύκονο των Κυκλάδων; Εντάξει θα συμφωνήσω μην αρχίζεις την γκρίνια. Σκι δεν μπορείς να κάνεις στην Μύκονο ούτε να καμαρώνεις φορτωμένος με όλα τα εξαρτήματα στα ελληνικά και τόσο fake, sale! Σκέψου μόνο ότι γλιτώνεις τις πιθανότητες για στραμπούληγμα-διάστρεμμα στην καλύτερη και κάνα σπάσιμο στην χειρότερη περίπτωση.

Αφού σε καταλαβαίνω. Δεν μπορείς τους posers της Αράχοβας για αυτό θα πας στη Μύκονο να περάσεις διαφορετικά και στην τελική τόσο Zen!

Τι πιο όμορφο, να περπατάς δίπλα στην θάλασσα και αντί για μυρωδιές από τσικνισμένες ταβέρνες να βλέπεις τη Μικρή Βενετία και τα κύματα να σκάνε πάνω της. Καθαρός αιγαιοπελαγίτικος άνεμος, πλούσιος σε ιώδιο και αλμύρα! Ναι συμφωνώ, το μαλλί σου θα γίνει χάλια αλλά πίστεψε με αξίζει τον κόπο!

Για καφέ και light φαγητάκι θα πας στο Blu Blu Cafe, με την ωραιότερη θέα στην χώρα της Μυκόνου. Θα το βρεις πάνω από το παλιό λιμάνι, στολισμένο με χιλιάδες εορταστικά λαμπάκια! Ναι, χιλιάδες! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην σου τραβήξει την προσοχή ο στολισμός του. Το service από την Τάνια, τον Δήμο σε συνδυασμό με το χαμόγελο του Μιχάλη είναι από τα καλύτερα σε όλο το νησί! Στο internet cafe του Blu Blu, θα τσεκάρεις τα e-mail σου, θα ανανεώσεις το blog σου και θα στείλεις ηλεκτρονικές ευχές σε όλους σου τους φίλους για να τους πεις τι χάνουν που δεν είναι μαζί σου στη Μύκονο.

Στο γιαλό θα περάσεις οπωσδήποτε από το Allegro. Εκεί δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις από την τεράστια ποικιλία από σαλάτες, κυρίως πιάτα και ορεκτικά. Τα γλυκά του είναι πεντανόστιμα ( αχλαδόπιτα με παγωτό! Trust me!) και οι πίτες του σαν να τις έχει ψήσει η γιαγιά σου πριν από 5 λεπτά. (ναι, οι πίτες του είναι σπιτικές. Τις ετοιμάζει μία καλή κυρία κάθε μέρα και σπανακόπιτα θα φας οπωσδήποτε! … 2 κομμάτια!). Όσο βραδιάζει τα φώτα του μαγαζιού χαμηλώνουν, οι μουσικές ανεβαίνουν και μπορείς να πιεις το ποτό σου στο καθιστό χωρίς να κινδυνεύεις να σε κάψουν, στριμώξουν, τσαλαπατήσουν. Τα ποτά είναι πεντακάθαρα!

Μετά από δύο με τρία ποτάκια τι πιο ευχάριστο να περπατήσεις για λίγο στα σοκάκια της Μυκόνου. Άδεια αλλά όχι έρημα και χωρίς το υστερικό πλήθος του καλοκαιριού θα σε χαλαρώσουν και θα σε ετοιμάσουν για να μπεις στο Agyra Bar, στο Ματογιάννι. Αν εξαιρέσεις ότι η μουσική είναι λίγο παραπάνω από δυνατή, η ζέστη του μαγαζιού με τον τέλειο εξαερισμό θα σε αποζημιώσουν με το παραπάνω. Εδώ θα ακούσεις πολλά ελληνικά, πολλά όμως αλλά και όλα τα ξένα χιτάκια που χαζεύεις στο Mad Tv. H Μαριέλλα πίσω από το bar είναι απλά υπέροχη και θα σε κεράσει πολλά σφηνάκια αρκεί να χαμογελάς συνέχεια και να μην σταματήσεις να χορεύεις ούτε στιγμή!

…και το ξημέρωμα θα φας τις ωραιότερες σούπες που έχεις φάει ποτέ σου στον Κονταρίνη, στο γιαλό και αυτός φυσικά.

Η Μύκονος είναι υπέροχη το χειμώνα. Όχι άγρια και νευρική όπως είναι το καλοκαίρι. Έχει αμέτρητες ομορφιές να ανακαλύψεις και το σίγουρο είναι ότι θα θέλεις να ξαναπάς.

Δεν θα πας όμως ποτέ στη Μύκονο το Πάσχα! Θα πάμε στο Καστελόριζο!

Καλές Γιορτές και Χρόνια Πολλά με πολλά ταξίδια!

Πάνος Λαμπρινός

Comments are closed.