10 απίστευτα καλοί… κακοποιοί

Δέκα απίθανες έως συγκινητικές ιστορίες στις οποίες οι κλέφτες είχαν συνείδηση και ανθρωπιά. Τις μάζεψε το oddee.com. 

1. Ο κλέφτης που επέστρεψε σε φλασάκι τα περιεχόμενα του κλεμμένου λάπτοπ

kleftes1

Ένας κλέφτης «κατάσχεσε» το λάπτοπ καθηγητή του Πανεπιστημίου Umea της Σουηδίας, που περιείχε δουλειά 10 χρόνων του καθηγητή. Μία εβδομάδα μετά το περιστατικό ο καθηγητής έλαβε ένα USB στικάκι με όλα τα αρχεία του.
Link

2. Ο ληστής που έκανε πίσω όταν παιδιά του πρόσφεραν τις οικονομίες τους

kleftes2

Στη Γερμανία, ένας οπλισμένος ληστής που κρατούσε υπό την απειλή του όπλου του την μπεϊμπισίτερ έφυγε με άδεια χέρια ντροπιασμένος όταν τα δύο μικρά παιδιά του σπιτιού του προσέφεραν το χαρτζιλίκι τους.
Link

3. Ο κλέφτης που επέστρεψε κινητό τηλέφωνο που περιείχε παιδική πορνογραφία

kleftes3

Τον Οκτώβριο του 2011, σε μια μικρή πόλη βορειοδυτικά της Μελβούρνης στην Αυστραλία, ένας κλέφτης πρόσεξε ότι το παράθυρο ενός αυτοκινήτου ήταν μισάνοιχτο στο πάρκινγκ ενός σουπερμάρκετ και έκανε αυτό που ήξερε να κάνει. Έκλεψε δύο κινητά και ένα πορτοφόλι που βρήκε μέσα. Όταν όμως ενεργοποίησε ένα από τα κινητά βρήκε μέσα φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας και αποφάσισε να παραδοθεί στις αρχές για να βοηθήσει να βρεθεί ο κάτοχος του κινητού. Η έρευνα που ακολούθησε οδήγησε στη σύλληψη ενός 46χρονου, ενώ ο κλέφτης τιμωρήθηκε με ένα μήνα φυλάκιση και πρόστιμο.
Link

4. Ο κλέφτης που επέστρεψε αυτοκίνητο όταν είδε το παιδί στο πίσω κάθισμα

kleftes4

Στο Γκέλβεστον του Τέξας ένας άνδρας επέστρεψε σε σαστισμένους γονείς το αυτοκίνητο που μόλις είχε κλέψει όταν αντιλήφθηκε το 2 ετών αγοράκι στο πίσω κάθισμα. Μόλις τον είδε η μητέρα του παιδιού τον ρώτησε «Τι στο διάολο κάνεις;» για να την ρωτήσει κι αυτός «Γιατί να αφήνεις μόνο του το παιδί στο αυτοκίνητο;»
Link

5. Ο κλέφτης που επέστρεψε τη φωτογραφική μηχανή καρκινοπαθούς

kleftes5

Η Τζέιμι Μακέλραθ έχασε την φωτογραφική μηχανή της όταν ένας κλέφτης διέρρηξε το αυτοκίνητο της στην Οκλαχόμα των ΗΠΑ. Μόλις όμως ο κλέφτης έμαθε ότι η κάμερα ανήκε σε καρκινοπαθή που σύντομα θα πέθαινε συγκινήθηκε και αποφάσισε να επιστρέψει τη φωτογραφική μηχανή. Η Μακέλραθ μάζευε φωτογραφίες για να φτιάξει ένα λεύκωμα που θα έδινε στα παιδιά της για να τη θυμούνται και η ιστορία της μεταδόθηκε από τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Μερικές μέρες μετά ο δημοσιογράφος που έκανε τη συνέντευξη δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από ένα άνδρα ο οποίος του είπε πού θα βρει τη μηχανή.
Link

6. Ο κλέφτης επέστρεψε το διακοσμητικό Αϊ Βασίλη

kleftes6

Στην Ιντιάνα των ΗΠΑ ένας κλέφτης φοβήθηκε ότι θα μπει στη λίστα με τα «κακά παιδιά» του Αϊ Βασίλη και επέστρεψε ένα φουσκωτό Αϊ Βασίλη και δύο φουσκωτά πιγκουϊνάκια που είχε κλέψει από μια αυλή. Μαζί άφησε κι ένα απολογητικό σημείωμα καθώς και 100 δολάρια για άλλα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

7. Ο κλέφτης που επέστρεψε χρυσαφικά 10 χρόνια μετά

kleftes7

Ένας κλέφτης επέστρεψε χρυσαφικά στον ιδιοκτήτη τους σχεδόν 10 χρόνια μετά την κλοπή από ένα σπίτι στη Σαουδική Αραβία λέγοντας ότι λυπάται για την πράξη του και ότι ζητάει από τον ιδιοκτήτη να τον συγχωρέσει. Στο σημείωμα που άφησε μαζί με τα χρυσαφικά ο κλέφτης υποστήριζε επίσης ότι είχε ανάγκη από χρήματα όταν τα έκλεψε αλλά τώρα που καλυτέρευσαν τα οικονομικά του δεν τα χρειάζεται πια.
Link

8. Ο κλέφτης που επέστρεψε αυτοκίνητο μετά από τηλεφώνημα του ιδιοκτήτη

kleftes8

Στη Βραζιλία ένας άνδρας που έκλεψε ένα αυτοκίνητο το επέστρεψε όταν ο ιδιοκτήτης, ένας κρεοπώλης από το Σάο Πάολο τηλεφώνησε στο κινητό που ήταν μέσα στο αυτοκίνητο και του είπε ότι περνάει οικονομικές δυσκολίες. Ο κλέφτης συγκινήθηκε.
Link

9. Οι κλέφτες που επέστρεψαν έναν πίνακα αξίας 2,75 εκατ. λιρών αφού δεν μπορούσαν να τον πουλήσουν

kleftes9

Δύο χρόνια μετά την κλοπή ενός πίνακα του Ρενέ Μαγκρίτ από μουσείο στις Βρυξέλλες το 2009, οι κλέφτες αποφάσισαν να τον επιστρέψουν. Δεν είχαν καταφέρει να τον πουλήσουν στη μαύρη αγορά και διακινδύνευσαν την επιστροφή του πίνακα έναντι άλλων επιλογών που θα σκέφτηκαν.
Link

10. Ο διαρρήκτης που επέστρεψε δοχείο με τις στάχτες συζύγου

kleftes10

Ανάμεσα στις οικιακές συσκευές και τα κοσμήματα που έκλεψε από σπίτι στην πόλη Delta του Καναδά βρήκε και ένα δοχείο με στάχτες και αποφάσισε να το επιστρέψει. Το σπίτι ήταν της ηλικιωμένης χήρας Carol Lalonde και το δοχείο περιείχε την τέφρα του επί 58 χρόνια συζύγου της. Το γεγονός την έκανε πολύ χαρούμενη.
Link

Comments are closed.